De betrouwbaarheid van de Rabobank en het mislukte zeetransport; Peter Stuivenberg en Leo Boer

Hoe de Rabobank in Sliedrecht, na een uitgebreid onderzoek een scheepsbouwproject voor China financierde en vervolgens na een mislukt transport de bouwer in de kou liet staan.

Peter Stuijvenberg is wereldreiziger, journalist en auteur. Stuivenberg woont in Zuid Afrika, Bonaire en Nederland. Leo Boer is eigenaar van een scheepswerf Boer.

Boer is aan de “weg aan het timmeren” en zoekt expansie. Op zijn zoektocht naar projecten neemt hij in China een project aan voor de bouw van 6 duwbakken. Om de transportkosten naar China te beperken besloot hij meer te maken wat uiteindelijk resulteerde dat Boer voor een van de allergrootste en gecompliceerde zeetransporten van Europa naar China kwam te staan. Na veel tegenslagen, als gebroken sleepkabels, defecte sleepboten beland het transport uiteindelijk tegen de kust van Zuid Afrika. Een bizar verhaal over de betrouwbaarheid van de Rabobank!

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer