Tegenhanger Quote 500 geeft armoede een gezicht

Tegenhanger Quote 500 geeft armoede een gezicht

Rijkdom brengt roem, status, comfort en geluk. En wie geld heeft, laat dat graag zien aan de wereld. Maar wie arm is wil zich verstoppen en houdt zich stil. Daarom is er de Quiet 500, een glossy die armoede in Nederland een gezicht geeft.

Rijkdom wordt verheerlijkt in onze maatschappij, en de jaarlijkse Quote 500 is daar een illustratie van, stelden sociaal ondernemer Ralf Embrechts en auteur A. H.J. Dautzenberg tien jaar geleden vast. Ze besloten daarom een tegenhanger van de Quote 500 uit te brengen: de Quiet 500.

De eerste editie in 2013 werd een succes: media zagen een blad dat goed geschreven was, er mooi uitzag en het onderwerp van alle kanten belichtte. Bovendien werd het door humoristische bijdragen van auteurs en ontwerpers nooit zwaar op de hand.

Het magazine verschijnt niet vaak. De tweede editie verscheen in 2016 en nu, vijf jaar later, is het tijd voor de derde met een mix van bekende en onbekende Nederlanders met inspirerende verhalen. Over wat armoede met je doet en wat het je leert. Ook corona-armen komen aan bod. Veel cijfers verhelderen het vraagstuk bovendien en rubrieken als ‘arm voor je veertigste’ geven een beter beeld.

Sander Schimmelpenninck, Kluun en Arnon Grunberg leverden een column aan, de bekende wetenschapper Erik Scherder vertelt zijn verhaal, en Jandino praat over opgroeien in armoede. Wilt u het magazine in huis hebben, klik dan hier.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.