Grote publiek ontdekt ‘alternatieve’ documentairemaker Marijn Poels

Grote publiek ontdekt ‘alternatieve’ documentairemaker Marijn Poels

Marijn Poels maakt al jaren documentaires zoals Paradogma en ‘Headwind “21’. Bij alternatieve media vindt hij gehoor, maar gevestigde kanalen besteedden weinig aandacht aan zijn journalistieke bijdragen. “Dat is heel jammer,” vindt Poels. Met het gesprek dat de filmmaker had met Wierd Duk boort hij nu wel een groter publiek aan.

Poels kreeg al een podium bij Jorn Luka, Sietske Bergsma en de omroep Ongehoord Nederland maar de zogeheten mainstream media pikten zijn verhaal tot dusverre nog niet op. Duk is echter een van de meest gevolgde journalisten van De Telegraaf. Nu hij de in Duitsland woonachtige Limburger interviewt voor zijn podcast Het land van Wierd Duk, komt daar wellicht verandering in.

“Het is geweldig dat de koe bestuurd wordt door de boer vanachter zijn laptop. Dat is efficiënt, maar de koe is geen koe meer. Hetzelfde massamanagement wordt toegepast op de mens en neemt hem vrijheid af.” De documentairemaker praat over de relatie tussen mens en natuur en de invloed van technologie op ons dagelijks leven. Bovendien praat hij naar aanleiding van zijn laatste film Headwind “21 over de ontwikkelingen rond, en het verdienmodel van de klimaatindustrie. Hij licht tot slot ook een tipje van de sluier op over zijn volgende project.

Hieronder een gesprek tussen Marijn Poels en Esther van Fenema uit 2019.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.