Het referendum móét terug in onze democratie

Het referendum móét terug in onze democratie

  • 19/04/2023

Nederland is verdeeld, het parlement durft geen standpunt in te nemen vanwege de heersende angstcultuur en de burger staat volkomen buiten spel..

Column door Gerard van Erp

Het kabinet heeft inmiddels vrij spel en kan, met de spoedwet in de hand, een beleid voeren waar steeds meer burgers zich niet in kunnen vinden en zelfs als uitermate schadelijk ervaren. Ja, de burger hecht grote waarde aan de verworven grondrechten die in hun ogen met voeten worden getreden.

Een referendum nieuwe stijl is de enige uitweg in deze uitzichtloze crisis.
Met een bindend referendum nieuwe stijl kan elke burger met een Digid eenvoudig en veilig haar stem uitbrengen. De stem van de burger gaat weer écht tellen.

De organisatie van een dergelijk digitaal referendum is relatief eenvoudig en behoeft weinig voorbereidingstijd.

De digitalisering van onze samenleving gaat in rap tempo voort. Wat onze parlementaire democratie betreft lopen we ver achter op de realiteit van 2023. Met recht kunnen we ons de vraag stellen of een parlement met 150 leden dat voor 4 jaar wordt gekozen nog wel van deze tijd is..

Binnen het Realistic Economic Forum (REF) gaan we zeker de discussie aan om de totaal verouderde parlementaire democratie te hervormen tot een “real time democratie” waar de burger geen 4 jaar hoeft te wachten op mogelijke veranderingen binnen de samenleving.

De Coronacrisis heeft inmiddels aangetoond dat verandering noodzakelijk is om als democratische samenleving te kunnen overleven.

Binnenkort meer info over het Realistic Economic Forum (REF)

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.