6 tips bij een tirannieke baas – Isa Kriens en Frank Stadermann in het juridisch Corona journaal

6 tips bij een tirannieke baas – Isa Kriens en Frank Stadermann in het juridisch Corona journaal

Isa Kriens en Frank Stadermann bespraken tijdens het juridisch Coronajournaal bij Café Weltschmerz wat mensen kunnen doen wanneer hun werkgever een vaccinatie of test eist. Werknemers hebben volgens hen vaak meer rechten dan zij denken.

Veel werknemers ervaren druk op hun werk om zich te laten vaccineren. Kriens zou het liefst zien dat mensen zo snel mogelijk vertrekken naar een werkplek zonder tirannie, maar realiseert zich dat dit niet direct voor iedereen haalbaar is. Daarom worden in deze uitzending een aantal tips gegeven over hoe zij zich het best kunnen opstellen wanneer zij gepusht worden om zich te laten vaccineren.

De belangrijkste tips op een rijtje:

1. Wees niet uitgesproken over het feit dat je weigert te testen of te prikken, maak het mysterieus. Zeg; ik denk er nog over na. Ik ben me er in aan het verdiepen. Rek tijd.

2. Als de werkgever meer druk zet, beroep je je op je medisch geheim. Je medische toestand hoef je niet te delen met je werkgever.

3. Als de druk verder wordt opgevoerd zeg je dat je het wel met de bedrijfsarts zou willen bespreken. Die op zijn of haar beurt ook een medische geheimhoudingsplicht heeft dus die mag het niet vertellen aan de werkgever.

4. Tijd rekken is belangrijk want we weten niet hoe ze over een half jaar aankijken tegen de prik.

5. Doet de werkgever nog steeds moeilijk? Laat hem een brief ondertekenen waarin hij de aansprakelijkheid van de schade erkent, als jij die oploopt door de prik. Dat zal hij hoogstwaarschijnlijk niet doen, maar dat maakt je case sterker bij de kantonrechter.

6. En tot slot: Je kan altijd jokken.

ex-juriste Isa Kriens ontving veel vragen van mensen over dit onderwerp en hoopt dat zij met deze tips geholpen zijn.

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.