Al Gore tijdens tirade in Davos: “Uitstoot equivalent van 600.000 Hiroshima-bommen per dag”

Al Gore tijdens tirade in Davos: “Uitstoot equivalent van 600.000 Hiroshima-bommen per dag”

Vertaald artikel van News Wars

Al Gore test deze week zijn performatieve Greta-modus op het World Economic Forum in Davos. De voormalige vice-president en presidentskandidaat die al in de jaren negentig in de pagina’s van The Washington Post werd bestempeld als “erg saai” en een “van nature stijve, houten persoonlijkheid”, switchte volledig naar klimaatactivist-beast-modus tijdens een Q&A-panel.

Zijn poging deze week om een ​​”Greta-moment” te bereiken en zijn beruchte stijfheid van zich af te schudden, resulteerde in een losgeslagen tirade waarin hij beweerde dat koolstofemissies en broeikasgassen “net zoveel extra warmte vasthouden als zou worden vrijgegeven door 600.000 Hiroshima-klasse atoombommen die elke dag zouden ontploffen.”

Dat klopt, je hebt hem goed gehoord,  zeshonderdduizend Hiroshima-bommen elke dag – volgens zijn bizarre tirade, waarvan hij verder zei dat “de oceanen aan het koken zijn” en “regenbommen” en “atmosferische rivieren” gaan ontstaan, resulterend in miljoenen “klimaatvluchtelingen”.

“Klimaatvluchtelingen zullen naar verwachting in deze eeuw een miljard bereiken”, zei hij, voordat hij zich richtte op de “xenofobie” die op de een of andere manier op de wereld losbarstte als gevolg van de “Hiroshima-bommen”.

Vervolgens kan Gore misschien zijn eigen arrestatie in scène zetten bij een klimaatprotest naast zijn held.

Dan zal hij misschien, heel misschien, weer relevant zijn – zoals hij duidelijk zo graag wil.

Ondertussen zijn de Davos-elites op dit moment druk bezig met het aanwakkeren van een echte oorlog..

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.