Amerikaanse CDC verbant PCR-test per 2022. Goed nieuws?

Amerikaanse CDC verbant PCR-test per 2022. Goed nieuws?

‘Na 31 december 2021 zal het Centers of Disease Control and Prevention (CDC) het verzoek aan de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor Noodgebruik van het CDC Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel (vanaf hier: RT-PCR, red.) intrekken.’ Dat maakte de Amerikaanse variant van het RIVM reeds duidelijk in juli van 2021. Het doet de wenkbrauwen fronsen dat de in Amerika goedgekeurde en massaal gebruikte test plotseling als onvoldoende betrouwbaar werd aangemerkt. Het ongekend ingrijpende pakket aan vrijheidsbeperkende maatregelen dat de laatste twee jaar werd uitgevoerd werd namelijk voor een groot deel bepaald door de testresultaten van de RT-PCR.

Het was een opmerkelijk verzoek van het CDC een half jaar geleden. Een een die al snel werd opgevolgd door een nadere toelichting: ‘Het CDC stapt af van de RT-PCR omdat de FDA honderden andere SARS-CoV-2 diagnostische tests heeft goedgekeurd, waarvan er vele een hogere verwerking hebben of op meer dan één ziekte tegelijk kunnen testen. Op het moment dat CDC de RT-PCR implementeerde, waren er geen andere door de FDA goedgekeurde methoden beschikbaar in de Verenigde Staten.’

Hieronder ter herinnering een vaak aangehaalde uitspraak van Kary Mullis, de uitvinder van de PCR-test en Nobelprijswinnaar (scheikunde) : ‘…met de PCR-test kun je, als je je best doet, bijna alles vinden in het lichaam.’ Hij doelt daarbij op het vergroten van de moleculen, ‘want er is uiteindelijk bijna geen molecuul te bedenken die je níet in je lichaam hebt.’ Dat is precies waar het CDC naar toe wil: ‘We hopen dat laboratoria overstappen op tests die zowel griep als corona detecteren.’ Kritische volgers van de huidige PCR-tests die blij zijn dat een in hun ogen frauduleus en oneigenlijk testsysteem komt te vervallen, juichen dus te vroeg.

Bekijk onderstaande video voor een korte en heldere samenvatting van Mullis’ kritiek op de test.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.