Anti-‘green pass’ demonstranten in Italië: ‘Overheid knoeide met live-beelden’

Anti-‘green pass’ demonstranten in Italië: ‘Overheid knoeide met live-beelden’

Afgelopen maandag protesteerde honderden mensen zittend op de Piazza Unita d’Italia in Triëst tegen de zojuist ingevoerde ‘green pass’. Een video die een demonstrant naar buiten bracht wijst op een groot contrast tussen de uitgezonden live-beelden van SkyLineWebcams.com en wat de werkelijkheid lijkt te zijn. In verhouding tot de video van de demonstrant, lijken de uitgezonden beelden te suggereren dat het plein bijna leeg was. Inmiddels zijn ook andere aanwezige demonstranten met video’s naar buiten getreden waaruit deze discrepantie blijkt.

Zowel de demonstranten als online toeschouwers beschuldigen de Italiaanse autoriteiten ervan met de live-beelden te hebben ‘geknoeid’, om zo het nieuws over de anti-green pass-demonstratie te beperken.

Italië voerde afgelopen vrijdag officieel de ‘green pass’ in, nadat deze in september door het parlement was ingestemd. Deze pas impliceert een legale verplichting voor werknemers om aan te kunnen tonen dat zij gevaccineerd zijn of een negatief testresultaat niet ouder dan 48 uur kunnen laten zien.

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.