AOC trekt de aandacht met belastingjurk

AOC trekt de aandacht met belastingjurk

“Democraten hebben er geen moeite mee geregeerd te worden door een hypocriete elite,” zegt journalist en maker van de film ‘Hoaxed’ Mike Cernovich op Twitter. Aanleiding voor zijn commentaar is de opvallende jurk die de Amerikaanse politica Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) droeg op het jaarlijkse MET liefdadigheidsgala in New York. Daarop stond in grote letters de tekst ‘Tax the Rich’.

Dat veel mensen walgen van belastingverhoging is een, maar waar veel mensen zich in dit geval aan storen is het feit dat ze de jurk droeg op een evenement dat  bekend staat als groots, luxueus en elitair. Wikipedia haalt het aan als ‘het juweel op de kroon van New Yorks incrowd.’

De hashtag #AOCHypocrite was snel gemaakt. Maar is ze ook hypocriet, of kwam ze binnen als Trojaans paard met rebelse boodschap?

Het is bekend dat AOC voor veel Republikeinen als een rode lap voor een stier werkt: voor Drew Beauchamp wellicht ook: “Als ze zeggen “belast de rijken” dan bedoelen ze “belast de Republikeinse rijken!”

@AkreleeKA zegt: “Dat is pervers. Belast de Rijken op een evenement waar je volgens mij rijk moet zijn om er binnen te komen.”

Gussie Finknottle stelt daartegenover: “Waarom is het hypocriet als ze zelf graag meer belasting wil betalen en de rijke mensen om haar heen daartoe ook wil aanzetten?”

Kelly Fitzpatrick sluit zich daar bij aan: ‘Ze zegt niet dat je niet rijk mag zijn. Ze zegt; als je dat wel bent, betaal dan verdomme belasting.’

Ontwerper van de jurk Aurora James heeft zich in de media ook uitgesproken met haar versie van ‘adel verplicht’: “De toegang (tot dit soort gala’s, red.) opent mogelijkheden. We mogen ons echter nooit te comfortabel gaan voelen in de stoelen die ons worden toegewezen en dit land vooruit blijven helpen.”

Alexendria Ocasio-Cortez is een politica voor de Democraten in de Verenigde Saten en heeft in 2019 haar plek gevonden in het Huis van Afgevaardigden. Ze is (bij schrijven) 31 jaar oud. Vanwege haar leeftijd, haar Puerto Ricaanse roots en jeugd in stadsdeel The Bronx in New York, haar vooruitstrevende ideeën  en haar verschijning oogst ze veel bewondering, maar de afkeer voor haar is ook groot. Tegenstanders zien haar liberaal-progressieve standpunten als afgrijselijk. Bovendien draagt ze volgens hen een extreem-links gedachtegoed uit dat de Verenigde Staten naar een on-Amerikaans socialisme moet brengen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.