Tim Douwsma over coronabeleid Oostenrijk: ‘Willen we dit? Nooit!’

Tim Douwsma over coronabeleid Oostenrijk: ‘Willen we dit? Nooit!’

‘Als je er over nadenkt, is het concentratiekamp een logische volgende stap.’ Het zijn de woorden van journalist Arno Wellens. Op social media reageren hij en vele andere mensen geschokt op beelden vanuit Oostenrijk. Agenten controleren er in winkels en op straat om het 2G-beleid en de lockdown voor ongevaccineerden te handhaven.

In Oostenrijk geldt een 2G-regel: alleen vaccinatie en bewijs van herstel geven toegang tot theater, sportschool of winkel. Bovendien geldt er in delen van het land een lockdown voor ongevaccineerden: zij mogen vanaf maandag alleen het huis uit om te werken en om essentiële goederen te kopen.

Op een filmpje is goed te zien hoe politieagenten patrouilleren in winkels om daar te controleren of de bezoekers wel een QR-code bij zich hebben. Automobilisten worden ook aangehouden en naar hun vaccinatiestatus gevraagd. Het stemt Wellens somber: ‘Als je er over nadenkt, is het concentratiekamp een logische volgende stap. Als je ongevaccineerden met zoveel terreur wilt overladen dat ze bezwijken, doe je dat op een gegeven moment. Daarbij legt de uitvoerende macht straffen op en is na 75 jaar de democratie weer afgeschaft.’

De actieve Twitteraar en kritische coronavolger Kees71 wordt er ook verdrietig van: ‘Wat een vreselijke beelden vandaag: de Oostenrijkse politie controleert willekeurig winkelend publiek en automobilisten op het 2G bewijs. Medische apartheid is een feit!,’ zegt hij. Zanger Tim Douwsma vindt het ook schokkend. Hij schrijft ‘Dit??? Willen we dit?! Nooit!’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.