Autoriteiten geven David Icke indirect gelijk – Column Pieter Stuurman

Autoriteiten geven David Icke indirect gelijk – Column Pieter Stuurman

  • 07/11/2022

Café Weltschmerz biedt sinds enige tijd de ruimte aan verschillende experts en graag geziene gasten om hun visie op een actueel thema met ons te delen. In de rubriek Vrienden van Weltschmerz zullen verschillende onderwerpen aan bod komen, waarbij uiteraard ook alternatieve geluiden welkom zijn. Graag zien wij dan ook uw reactie onderaan een artikel tegemoet.

De vorige keer deelden wij de bijdrage van Stan van Houcke die zijn licht liet schijnen op de geopolitieke strijd tussen de Verenigde Staten en China (klik hier).

Voor vandaag schreef Pieter Stuurman namens Café Weltschmerz een column over een van de grootste cancellingen aller tijden: David Icke die het Schengen-gebied niet meer in mag. In deze column legt Pieter uit hoe deze actie juist onderschrijft wat David Icke al decennialang verkondigt.

David Icke voor twee jaar verbannen uit de EU
-Pieter Stuurman

De Britse schrijver en spreker David Icke, uitgenodigd door actiegroep Samen voor Nederland om te komen spreken op de vredesdemonstatie op de Dam van 6 november, is de toegang tot het land geweigerd door het kabinet en de Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz. Het is een nieuw dieptepunt in de gestage opmars van de totalitaire staat waarin, zoals in iedere totalitaire staat, geen ruimte mag zijn voor ongeoorloofde visies, en dus ook niet voor vrije meningsuiting. Icke wordt er – en zoals gebruikelijk zonder enige onderbouwing – van beschuldigd een antisemiet, een holocaustontkenner en een haatzaaier te zijn. Daarnaast wordt hetzelfde halfslachtige excuus dat zijn intrede deed in coronatijd weer uit de kast gehaald, namelijk dat “de veiligheid tijdens de demonstratie niet kan worden gegarandeerd”.

Maar het gaat nog veel verder dan dat. Icke is voor twee jaar de toegang ontzegd tot alle 26 Schengenlanden binnen de EU, en daarnaast gekwalificeerd als “niveau-3 terrorist”. Dit betekent dat het besluit niet op nationaal niveau genomen kan zijn, maar afkomstig moet zijn vanuit de EU- autoriteiten. Daarnaast betekent het ook dat het aangedragen excuus geen stand houdt. Als het
werkelijk om de veiligheid tijdens de demonstratie zou gaan, dan zou een ban van één dag, en alléén in Nederland, immers voldoende geweest zijn. Kennelijk vindt de EU-top het verhaal van Icke dusdanig bedreigend dat er niet voor wordt teruggeschrokken om openlijk te liegen over de motivatie om hem de mond te snoeren.

En dat is begrijpelijk, want het was juist David Icke die er al meer dan 30 jaar voor gewaarschuwd heeft dat vrijheid – en dan met name de vrijheid van meningsuiting – zal worden gesloopt als we niet opletten. Met deze actie wordt bewezen dat mensen met een boodschap die afwijkt van wat is toegestaan door het regime, inmiddels worden gecriminaliseerd, en daarmee geven diezelfde
autoriteiten David Icke dus gelijk.

Het criminaliseren van waarheid is kenmerkend is voor iedere vorm van totalitarisme, waarin waarheid altijd wordt gecriminaliseerd om de doodsimpele reden dat de leugen het fundament is onder iedere dictatuur. En leugens zijn nou eenmaal niet bestand tegen waarheid. Dat betekent dat het gezag ook in dit geval (zij het indirect) Icke gelijk geeft. Want als het werkelijk allemaal onzin zou zijn wat hij vertelt, dan zou hij geen bedreiging vormen en dus ook niet bestreden hoeven te worden.
Dergelijke omkeringen zijn inmiddels aan de orde van de dag, en ook de Minister van Justitie deed een choquerende duit in het zakje door te zeggen: “Het is een gotspe dat die man is uitgenodigd en dat hij daar, bij ons nationale symbool van vrijheid, zijn haat mag spuien”. Wat de minister daarmee zegt is dat zij, juist bij het monument dat vrijheid symboliseert en dat ons eraan moet herinneren hoe belangrijk die vrijheid is, iemand het spreken wil verbieden. Ze wil iemand de vrijheid van meningsuiting ontzeggen, precies op de plek van het monument dat juist voor die vrijheid staat.

Ze kwalificeert Icke dus als “haatzaaier”, en daaruit blijkt dat ze hoogstwaarschijnlijk nog nooit een boek van David Icke gelezen heeft, of ook maar een enkele video van zijn optredens gezien heeft. Want iedereen die dat wel gedaan heeft, weet dat de boodschap van Icke precies tegenovergesteld is aan wat de minister (in alliantie met de massamedia) beweert. Daarnaast heeft hij nog nooit de holocaust ontkend (in tegendeel) en kan hij inhoudelijk onmogelijk beschuldigd worden van antisemitisme door iemand die zijn werk kent. Blijkbaar heeft de minister het niet nodig gevonden om zich ook maar enigszins te verdiepen in hetgeen David Icke zelf te zeggen heeft, maar gaat ze blindelings af op wat anderen over hem zeggen. Desondanks weerhoudt dat haar er niet van om hem van heftige etiketten als ‘antisemiet’, ‘holocaustontkenner’, ‘complotdenker’ en ‘terrorist’ te voorzien (of te laten voorzien). En dat is ronduit schandalig, en al helemaal voor een minister van Justitie.

Tenminste, ik hóóp maar dat ze zich er niet in verdiept heeft. Dan kan ze zich (hoe verwerpelijk ook) nog enigszins verschuilen achter onwetendheid. Want als ze de inhoud van Icke’s werk wel kent, dan zou haar houding nog veel erger zijn, want dan zou ze weten dat deze hatelijke kwalificaties volledig uit de lucht gegrepen zijn. En dan is het de minister zelf die zich willens en wetens schuldig maakt aan haatzaaien.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.