Baanbrekend rapport toont aan dat VS Nordstream opblies

Baanbrekend rapport toont aan dat VS Nordstream opblies

De iconische Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh bracht afgelopen woensdag een geweldig, uitgebreid rapport uit waarin hij Washington als schuldige aanmerkte in het saboteren van de Nord Stream-pijpleidingen vorig jaar.

Volgens een geïnformeerde bron die met Hersh sprak, werden in juni 2022 explosieven geplant bij de pijpleidingen in de Oostzee door duikers van de Amerikaanse marine onder het mom van een NAVO-oefening. Ze werden eind september tot ontploffing gebracht, waardoor de belangrijkste Europese energie-infrastructuur onbruikbaar werd.

Adrienne Watson, woordvoerster van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad, ontkende het rapport van de journalist die de Pulitzerprijs won en noemde het “volstrekt valse en complete fictie”. Niemand van de hoge Amerikaanse functionarissen heeft ook maar enigszins gereageerd op de beschuldigingen van Hersh.

Lees hier de volledig vertaalde versie van zijn rapport:

Hoe Amerika De Nord Stream Pijpleidingen Uitschakelde

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.