Baudet laat ander gezicht zien: “Prachtige elementen van islam leren kennen” (video)

Baudet laat ander gezicht zien: “Prachtige elementen van islam leren kennen” (video)

Salaheddine Benchikhi interviewt Thierry Baudet. Waarom is dat belangrijk? Omdat eerstgenoemde programmamaker de politicus de ruimte geeft om zijn verhaal te doen en luistert. Dat levert een gesprek op waarbij de interviewer van de ene in de andere verbazing valt: is dit nu die enge Baudet die ik ken uit de media?

Het is wellicht verleidelijk om als Nederlands-Marokkaanse moslim met een grote boog om Baudet heen te lopen vanwege bijvoorbeeld zijn vermeend racistische inslag en zijn Marrokanen-in-de-trein-tweet. Maar dat doet Benchikhi niet. Voor zijn serie over de dood, God en het hiernamaals ging hij op bezoek bij de FvD-voorman.

Beeld bijstellen

Het is interessant om de commentaren op de productie te horen.

Ik heb ook bepaalde gedachten gehad over Thierry, maar vond het heel boeiend om naar hem te luisteren. En stel mijn beeld nu een beetje bij. Aangezien ik weet dat van moslims een bepaald beeld neergezet wordt in de media, besef ik nu dat dat ook bij anderen kan gebeuren. Al blijf ik wel een beetje wantrouwig naar politici,’ schrijft ‘Mama van D.’

Het regent soortgelijke feedback: ‘Gesprekken zoals deze zijn veel meer nodig. Het brengt mensen met verschillende denkwijze samen. Dit is exact wat de overheid niet wil. Ga zo door Salah!’ aldus Glenn Timmermans.

Maar oordeel vooral zelf en neem de tijd voor een open gesprek over christendom, islam, spiritueel rekenschap én het treinoverlast-incident (“een vreselijke situatie” volgens de politicus) en Baudets standpunt over een hypothetische buurvrouw gekleed in een nikab (spoiler: die is waarschijnlijk anders dan gedacht).

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.