Baudet scheldt journalist uit voor ‘homo’

Baudet scheldt journalist uit voor ‘homo’

Fractievoorzitter van Forum voor Democratie Thierry Baudet heeft de NPO- journalist Joost Vullings bij een ontmoeting uitgescholden voor ‘homo’. Althans, zo gaat het verhaal dat door vele media gretig werd opgepikt en geplaatst. Door het AD bijvoorbeeld, dat het bericht direct illustreert met een foto van een boze Baudet.

De vermeende boosdoener zelf beschrijft het gebeuren in gesprek met De Dagelijkse Standaard echter anders: “Voor de grap riep ik dus “Homo!”,” om daar aan toe te voegen: “Joost moest zelf ook keihard lachen om de hele situatie.”

In het Algemeen Dagblad laat COC-voorzitter Astrid Oosenbrug haar licht schijnen over het voorval. “Politici hebben een voorbeeldfunctie. Het geeft dan ook een zeer slechte boodschap aan onze jeugd als een politicus homo als scheldwoord gebruikt. Woorden doen ertoe en homo is geen scheldwoord. Een excuus vanuit Baudet is daarom ook zeker op z’n plaats.”

Homobelangenorganisatie De Roze Leeuw wil niet meegaan in de oproep van Oostenbrug tot publieke boetedoening. Op twitter publiceert de club: “In tegenstelling tot het COC, zijn wij níet van de woordenpolitie. De enige reden dat het COC zich zo focust op woorden, is dat men verzaakt zich met werkelijke problemen bezig te houden. Wij zien juist liever actie op het gebied van veiligheid!”

De Roze Leeuw doet de rel rond Baudet in De Dagelijkse Standaard op maandag af als ‘onzinnig nieuws’. In het licht ook van de massaal bezochte vrijheidsdemonstratie in Amsterdam van afgelopen weekend (waar Baudet overigens aanwezig was) valt daar wat voor te zeggen. De dagelijkse internetkrant scoort punten met haar rol in deze handshakegatehype: zij laten zien moeite te doen voor dat aloude principe van de journalistiek: hoor- en wederhoor.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.