België scherpt coronamaatregelen aan

België scherpt coronamaatregelen aan

België scherpt de coronamaatregelen aan. Mondkapjes in openbare binnenruimtes worden per 1 november verplicht, evenals de coronapas in sportscholen en horeca.

Er gelden al een paar vrijheidsbeperkingen bij onze Zuiderburen. Het coronatoegangsbewijs is al verplicht voor wie een café of restaurant in Brussel of Wallonië wil bezoeken. Momenteel geldt een mondmaskerplicht op plekken zoals bibliotheken en winkelcentra, maar die komt te vervallen met de komst van de coronapas.

Premier Alexander de Croo spreekt van een spoedgolf aan besmettingen als aanleiding voor de nieuwe maatregelen. In een videoboodschap voor de Belgische televisie zegt hij: “Dag na dag raken meer mensen besmet. Ziekenhuisafdelingen lopen vol en het aantal overlijdens neemt toe. De eerste en enige prioriteit vandaag is onze zorgverleners en ziekenhuizen bijstaan en de curve keren.”

 

Prive

In het bijzonder richt De Croo zich tot jongeren. Zij moeten volgens de premier niet denken dat ze zich kunnen onttrekken aan het coronavirus. Hij zegt: “Ook jongeren kunnen ernstig ziek zijn. Teveel jongeren denken dat het virus niet over hen gaat. Vergis u niet: dit gaat wel over u.”

Het is de Belgische politicus menens. Hij waarschuwt voor strenge handhaving in het publieke domein en zet een stap achter de voordeur: “Ook de keuzes die u maakt in de beslotenheid van uw gezin, in uw privéleven zijn morele keuzes waarmee u beslist over leven en dood. Over onze gezamenlijke toekomst.”

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.