Berlijnse krant ziet opvallend veel hartproblemen op voetbalveld

Berlijnse krant ziet opvallend veel hartproblemen op voetbalveld

De Berliner Zeitung ziet een toename van hartklachten bij  voetballers de laatste maanden. In het artikel staat een lijst van vele voetballers die op het veld  hartklachten kregen. De krant rept met geen woord over corona of vaccins, maar op social media zien velen een verband met de corona-injecties.

Het Berlijnse medium somt meer dan twintig gevallen van hartklachten op het voetbalveld op. Onder hen de profvoetballer Sergio Aguero van FC Barcelona. Hij werd tijdens de wedstrijd tegen Alavés van het veld gedragen wegens druk op het hart en duizeligheid. Beelden van de tragische ineenstorting van de Deense voetballer Christian Eriksen tijdens het Europees Kampioenschap gingen de hele wereld over.

Andere bekende en onbekende voetballers hebben ook te kampen (gehad) met hartproblemen, zoals Kingsley Coman van Bayern Munchen, Abou Ali in de tweede afdeling van de Deense voetbalcompetitie, de amateurvoetballer Marvin Schumann en de 13-jarige Janus Nova uit Italië.

Expliciet

De Berliner Zeitung gaat niet in detail in op de medische details maar geeft wel een korte beschrijving: sommige voetballers en trainers sterven aan een hartstilstand, anderen worden op het veld gereanimeerd en/of naar het ziekenhuis gebracht. De link met vaccinatie wordt niet expliciet benoemd maar hangt wel in de lucht, niet in de laatste plaats door dokters en onderzoekers die de laatste tijd alarm slaan. Zij zien een stijging van hartcomplicaties onder gevaccineerde mensen.

Op social media is er minder schroom om conclusies te verbinden aan de opvallende waarneming van de Duitse krant. Op Twitter plaatste politiek commentator Paul Joseph Watson een link naar het artikel. Zijn volgers reageren voor een gedeelte terughoudend. Richard Parrish schrijft: ‘Dit is een lijst met ongeveer 25 spelers. Weet je wel hoeveel wedstrijden er elke dag worden gespeeld?’ Iemand deelt onder de naam Tampeloer een link naar een artikel van de John Hopkins Universiteit. Het artikel wijst op hartproblemen na een infectie. Tampeloer zegt dan ook: ‘Wat dacht je van het COVID-19 virus zelf?’

Een groter aantal echter ziet een duidelijk verband met corona-injecties. Michelle Klarnane: ‘Het ligt duidelijk aan het vaccin, en de lijst zou nog veel langer zijn als de media er ook echt aandacht aan zouden besteden.’ Alain Boudard regaart sarcastisch: ‘Een groot mysterie… misschien voedselallergie?’ Ook Lawrie Stanley kiest voor een sarcastische toon: ‘Wow, alarmerend… klimaatverandering is vast de oorzaak.’ Johny S. deelt zijn persoonlijke ervaring: ‘Het gebeurde mij dit jaar op de golfbaan. Had nog nooit zoiets meegemaakt. Sinds ik de vaccinatie heb gekregen in maart is er van alles mis met mij.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.