Biden duikt onverwachts op in Oekraïne, maar geeft ‘ramp’ in Ohio geen aandacht

Biden duikt onverwachts op in Oekraïne, maar geeft ‘ramp’ in Ohio geen aandacht

Joe Biden is onaangekondigd naar Oekraïne gereisd om president Volodymyr Zelenskyy te ontmoeten aan de vooravond van het 1-jarig-bestaan van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Biden heeft echter nog steeds geen plannen om Oost-Palestina in Ohio te bezoeken, waar een ramp zich volgens omstanders nog steeds voltrekt.

Biden heeft gezegd dat hij naar Oekraïne is gegaan om “onze toewijding aan de democratie, soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne opnieuw te bevestigen”.

“Ik heb een ontmoeting met president Zelenskyy en zijn team voor een uitgebreide discussie over onze steun aan Oekraïne”, vervolgde Biden, en voegde eraan toe: “Ik zal nog een levering van kritieke uitrusting aankondigen, waaronder artilleriemunitie, antipantsersystemen en luchtbewakingsradars om te helpen het Oekraïense volk beschermen tegen luchtbombardementen. En ik zal later deze week aanvullende sancties aankondigen tegen elites en bedrijven die de Russische oorlogsmachine draaiende houden.”

Critici wezen er snel op dat terwijl Biden andere landen ‘helpt’, er in het hart van Amerika een regelrechte tragedie gaande is die volledig wordt genegeerd en dat Biden niet van plan is om er zelfs maar een klein kijkje te gaan nemen.

Onnoemelijke miljarden zijn nu al naar Oekraïne gegaan, evenals een nieuwe aankondiging van $185 miljoen die naar Turkije gaat voor noodhulp daar, maar federale hulp voor Ohio lijkt niet op de agenda te staan.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.