‘Biden ongeschikt als Amerikaans president’ zegt Roderick Veelo

‘Biden ongeschikt als Amerikaans president’ zegt Roderick Veelo

Joe Biden is ongeschikt als Amerikaanse president. Dat schrijft columnist Roderick Veelo in zijn column in de Telegraaf.  Aanleiding is het nieuws dat de Verenigde Staten niet alleen halsoverkop Afghanistan in handen van de Taliban hebben gelegd en zijn vertrokken, maar in de chaos 85 miljard dollar aan Amerikaanse wapens en materieel mee te nemen. Een kapitale blunder in het kwadraat en een duur cadeautje aan de Taliban.

‘President Joe Biden heeft als opperbevelhebber een ongekend kostbare militaire blunder begaan, die nog veel duurder kan uitvallen,’ schijft Veelo.  Want zo stelt hij, mogelijk wordt het materieel (inclusief tanks, meer dan 20.000 bepantserde Hummer-voetuigen en meer dan 100.000 wapens) tegen het Westen gebruikt. Doordat het bijvoobeeld in handen komt van IS, die in het land sterk aanwezig is.

Veelo is aan de andere kant geen Trump-fan, maar het valt hem op dat er met 2 maten wordt gemeten door de media: ‘De milde kritiek die Biden op Amerikaanse nieuwskanalen en in kranten krijgt, steekt schril af tegen de hysterische jacht op missers die zijn voorganger ten deel viel. Donald Trump was in de eerste zes maanden al duizendmaal ongeschikt verklaard. Durft de omgeving van Biden hem te vertellen dat hij beter kan aftreden?’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.