Biden promoot nieuw plan dat het makkelijker maakt voor Mexicanen en Canadezen om VS binnen te komen

Biden promoot nieuw plan dat het makkelijker maakt voor Mexicanen en Canadezen om VS binnen te komen

President Joe Biden promootte dinsdag zijn plan om het voor migranten gemakkelijker te maken om naar de Verenigde Staten te komen na een ontmoeting met de leiders van Mexico en Canada. Dit, als onderdeel van ‘de grootste migratie in de menselijke geschiedenis’, aldus Biden.

“Dit is de grootste migratie in de menselijke geschiedenis over de hele wereld en op dit halfrond geweest”, zei Biden, sprekend over de aanhoudende ‘migratiecrisis’ na een ontmoeting met de Canadese premier Justin Trudeau en de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador tijdens een top in Mexico City.

Maar de president leek zich geen zorgen te maken over het aantal grensovergangen en migranten die lokale gemeenschappen in de Verenigde Staten binnenstromen, wat een last vormt voor Amerikaanse burgers en legale inwoners.

Hij sprak over het plan van zijn regering voor nieuwe manieren om migranten die asiel aanvragen, in staat te stellen zich aan te melden, achtergrondcontroles te krijgen, subsidies te krijgen en ze te laten onderzoeken, zodat ze rechtstreeks naar een ‘haven van binnenkomst’ kunnen gaan om hun zaak te bepleiten.

“We proberen het voor mensen gemakkelijker te maken om hier te komen, door de capaciteit te creëren om hier te komen”, zei Biden.

Hij zei dat de meerderheid van de migranten de landen Venezuela, Cuba, Haïti en Nicaragua ontvluchtte en dat zijn regering rechtstreeks contact met hen zou opnemen om hen ertoe te brengen zich aan te melden voor toelating tot de Verenigde Staten.

Hij suggereerde dat zijn nieuwe plan het aantal immigranten dat de zuidelijke grens oversteekt met behulp van kartels en coyotes zou verminderen en er minder slachtoffers zullen vallen bij de “verschrikkelijke” reis naar de Verenigde Staten.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.