Bill Gates in ongemakkelijk interview over relatie met Epstein: ‘Ik had niet met hem moeten dineren’

Bill Gates in ongemakkelijk interview over relatie met Epstein: ‘Ik had niet met hem moeten dineren’

Miljardair vaccin- en eugenetica-enthousiasteling Bill Gates probeerde opnieuw zijn associatie met de overleden kindersekscrimineel Jeffrey Epstein te bagatelliseren.

Tijdens een interview met het Australische ABC van afgelopen maandag, werd Gates opnieuw gevraagd waarom hij zich bleef associëren met Epstein, zelfs nadat de hedgefondsmiljardair was veroordeeld voor kinderprostitutie.

“Heb je spijt van de relatie die je met hem hebt onderhouden tegen het advies en de wensen van Melinda in?” werd Gates gevraagd door de host, Sarah Ferguson.

De vraag van Ferguson over “Melinda” verwees naar opmerkingen van Gates’ ex-vrouw Melinda Gates vorig jaar, waar ze bekende: “Ik vond het niet leuk dat [Bill] ontmoetingen had met Jeffrey Epstein. Dat heb ik hem duidelijk gemaakt.”

“Je gaat ver terug in de tijd, maar ja, ik zal het voor de meer dan 100ste keer zeggen, ja, ik had geen diners met hem moeten hebben”, antwoordde de mede-oprichter van Microsoft, verwijzend naar verschillende ‘geldinzamelingsdiners’ die hij had bijgewoond, georganiseerd door Epstein.

“Epstein had een manier om mensen seksueel te compromitteren”, vervolgde Ferguson, eraan toevoegend: “Is dat waar Melinda je voor waarschuwde?”

“Nee, ik bedoel, nee, ik heb met hem gegeten en dat is alles,” stamelde Gates.

“Er is nooit enige relatie geweest”, voegde hij eraan toe toen hem werd gevraagd of de Gates Foundation banden had met Epstein.

Het interview komt nadat Gates in 2021 ook  al op pijnlijke wijze werd ondervraagd over zijn Epstein-relatie door Judy Woodruff van PBS News Hour, toen hij beweerde dat hij alleen ‘voor het geld had’ ontmoetingen met hem had.

“Wat wist u over hem toen u hem ontmoette, zoals u zelf zei, in de hoop geld in te zamelen?” vroeg Woodruff hem destijds.

‘Weet je, ik heb met hem gegeten. Ik heb er spijt van dat ik dat heb gedaan’, antwoordde Gates. “Hij had relaties met mensen waarvan hij zei dat ze zouden bijdragen aan de wereldwijde gezondheid, wat een interesse is die ik ook heb. Weet je, er gaat lang niet genoeg filantropie in die richting.”

“Die ontmoetingen waren een vergissing. Ze resulteerden niet in wat hij beweerde en ik heb ze stopgezet. Weet je, dat is allemaal lang geleden, dus daar is niets nieuws aan,’ voegde Gates eraan toe.

“Weet je, ik heb gezegd dat ik spijt had van die diners”, zei Gates nogmaals tegen Woodruff. “En daar is niets – absoluut niets nieuws aan.”

Het valt nog te bezien of Gates, of wie dan ook, verantwoordelijk zal worden gehouden voor het vragen om diensten van Epstein, wiens klantenlijst vol zou hebben gestaan met namen van belangrijke en beroemde invloedrijke figuren.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.