Bill Gates vliegt met privéjet van $70 miljoen door Australië om les te geven over klimaatverandering

Bill Gates vliegt met privéjet van $70 miljoen door Australië om les te geven over klimaatverandering

  • 24/01/2023

Ironisch: Miljardair Bill Gates vliegt momenteel door Australië aan boord van zijn luxe privéjet van $ 70 miljoen dollar om lezingen te geven over klimaatverandering.

De oprichter van Microsoft probeert zijn Breakthrough Energy-bedrijf te promoten door tegen investeerders te zeggen: “De reden waarom klimaatverandering de moeite waard is om massaal in te investeren, is omdat het in de loop van de tijd steeds erger zal worden.”

Een potentiële klimaatcatastrofe lijkt voor Gates echt niet ernstig genoeg te zijn om zijn eigen gedrag hiervoor te veranderen, aangezien hij ongeveer 1.700 liter brandstof per uur verbrandt terwijl hij ronddwaalt in zijn Gulfstream van $ 70 miljoen.

De miljardair bracht ook enige vakantiedagen door op Lizard Island (hoe toepasselijk) op het Great Barrier Reef in Queensland voordat hij het gasverslindende transportmiddel nam om naar Sydney te reizen voor een ontmoeting met de Australische premier Anthony Albanese.

Gates bezit maar liefst vier privéjets, die bij elkaar 194 miljoen dollar waard zijn.

Gates beweerde tijdens zijn ‘lezingen’ dat de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde zal leiden tot “het verdwijnen van allerlei natuurlijke ecosystemen en op allerlei plaatsen in de wereld waar je geen buitenwerk kunt doen.”

“Klimaatverandering kent nu nog niet de negatieve effecten van een ziekte als malaria, die 400.000 kinderen per jaar doodt”, vertelde Gates aan aanwezigen op een evenement dat werd georganiseerd door de denktank van het Lowy Institute.

De globalistische filantroop zei: “Belangrijk is om de opwarming zoveel mogelijk te minimaliseren”, hoewel de heer Gates zelf niet aan dat doel zal bijdragen door op deze manier rond te vliegen.

Het is een classic ‘doe wat ik zeg, niet zoals ik doe’-situatie, nadat Gates zelfs in zijn boek How To Avoid Climate Disaster uit 2021 erkende dat hij een hypocriet is.

“Ik ben me ervan bewust dat ik een onvolmaakte boodschapper ben over klimaatverandering”, schreef hij, eraan toevoegend: “Ik bezit grote huizen en vlieg in privévliegtuigen – ik heb er zelfs een meegenomen naar Parijs voor de klimaatconferentie, dus wie ben ik om iemand de les lezen over het milieu?”

“Ik pleit schuldig aan alle drie de aanklachten. Ik kan niet ontkennen dat ik een rijke vent ben met een mening. Ik geloof echter dat het een geïnformeerde mening is, en ik probeer altijd meer te leren.”

Blijkbaar betekent ‘meer leren’ dat jij je schuldig moet voelen over je ecologische voetafdruk en daarop afgerekend wordt, terwijl Gates zelf een uitstoot ter grootte van een klein land veroorzaakt.

Het gedrag van Gates illustreert opnieuw hoe megarijke predikers van klimaatgedrag hun eigen propaganda over stijgende CO2-niveaus, die “apocalyptische klimaatverandering” veroorzaken, niet echt geloven.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.