Bill Gates voorspelt einde ‘pandemie’ 2022

Bill Gates voorspelt einde ‘pandemie’ 2022

De “acute fase” van de Covid-19-pandemie zal eindigen in 2022, aldus miljardair Microsoft-oprichter en vaccinliefhebber Bill Gates op zijn blog, waarbij hij ook de opkomst van de Omicron-variant bespreekt.

“Het is misschien dom om nog een voorspelling te doen, maar ik denk dat de acute fase van de pandemie ergens in 2022 zal eindigen”, suggereerde hij in een bericht op zijn GatesNotes-blog.

Farmaceutische bedrijven hebben in het verleden problemen gehad met het verkopen van de griepprik aan bevolkingsgroepen vanwege de relatief lage effectiviteit, wat grotendeels te wijten is aan het feit dat wetenschappers moeten raden welke griepstam het meest voorkomt in een bepaald jaar.

Gates is echter optimistisch en wijst erop dat farmaceutische gigant Merck onlangs FDA-goedkeuring heeft gekregen voor zijn antivirale middel ‘molnupiravir’ voor mensen in de zogenaamde risicogroep. De pil “verkleint aanzienlijk je kansen om in het ziekenhuis te worden opgenomen of te overlijden aan Covid-19 (hoewel niet zoveel als we aanvankelijk hadden gehoopt)”, zei hij.

Hij erkende dat ondanks de uitrol en massale opname van Covid-19-vaccins over de hele wereld, er in 2021 meer mensen aan het virus waren overleden dan in 2020, en voegde eraan toe dat de verbetering van de pandemische situatie dit jaar niet zo zo groot was als hij had gehoopt.

Gates zelf hoeft zich in elk geval geen zorgen te maken om zijn welzijn, aangezien hij zijn vermogen tijdens de pandemie heeft vergroot tot 137 miljard.

De miljardair probeerde de klassenkloof tussen hemzelf en zijn lezers te overbruggen en verklaarde dat 2021 “het meest ongewone en moeilijkste jaar van zijn leven” was, terwijl  hij tevens “vermoedt dat veel van de mensen die dit lezen hetzelfde zouden kunnen zeggen”.

Gates noemde de opkomst van de Omicron-variant van het virus “zorgwekkend”, maar zei dat de wereld “beter voorbereid is om potentieel slechte varianten aan te pakken” dan voorheen. De Zuid-Afrikaanse wetenschappers die de Omicron-variant hebben ontdekt, hebben veelal gesuggereerd dat de symptomen mild zijn en geen grote reden tot bezorgdheid vormen.

Gates heeft herhaaldelijk geklaagd over de ongelijke distributie van vaccins over de hele wereld. Hij noemde het de “grootste teleurstelling” voor hem tijdens de pandemie en zei dat het “niet logisch” was om mensen met een laag risico te vaccineren voor oudere en kwetsbare bevolkingsgroepen in armere landen.

Zijn vele vaccingerelateerde NGO’s hebben moeite om rijke landen te overtuigen om de fondsen te verzamelen om Afrikaanse landen te vaccineren, waarvan vele de pandemie beter hebben aangepakt dan verwacht. Dit volgens vele experts dankzij de langdurige bekendheid met goedkope en algemeen beschikbare anti-parasitaire en anti-parasitaire middelen, zoals malaria medicijnen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.