Bitcoin: wondermiddel voor wereldproblemen of Paard van Troje voor controlemaatschappij?

Bitcoin: wondermiddel voor wereldproblemen of Paard van Troje voor controlemaatschappij?

“Bitcoin is de hoeksteen van een nieuwe wereld.” -“Nee, dat zijn de mensen.” Het zijn de woorden van respectievelijk bitcoinkenner Aleks Svetski en Catherine Austin-Fitts, voormalig bankier en politiek adviseur in het Witte Huis. Op uitnodiging van Jospeh Mercola gaan ze in op zijn vraag of Bitcoin een einde kan maken aan economische tirannie en maatschappelijke beperkingen. Wat volgt is een gesprek dat heen en weer pendelt tussen de cryptomunt als wondermiddel en paard van Troje.

Voor veel mensen is het duidelijk dat politieke invloed zich steeds meer concentreert in transnationale organen zoals de Europese Unie en de Verenigde Naties, en dat de wereld van politieke besluitvorming en financiële belangen steeds meer in elkaar overlopen. Het Wereld Economisch Forum (WEF) is voor hen misschien wel het duidelijkste voorbeeld van een ‘globalistische elite’ die de touwtjes in handen wil hebben ten koste van ‘de gewone man’. Maar toen was daar Bitcoin. Voorstanders van de cryptomunt zien het als heilige graal voor het oplossen van alle wereldproblemen. Een remedie tegen Mr. Global, medicijn voor een wereld waarin machtsmisbruik en trucs met geld en andere waardepapieren niet meer mogelijk zijn. Anderen zien het als het zoveelste speculatiemiddel waar handige types geld mee verdienen; zelfs als Paard van Troje op weg naar de invoering van een volledig digitaal (betaal)systeem.

Het gebeurt niet vaak dat de twee visies in een gesprek aan bod komen. Dat maakt de discussie de moeite waard. Svetski is, onder andere vanwege het decentrale karakter van de munt, zeer optimistisch over de mogelijkheden van Bitcoin. Hij ziet het als hét middel om een meer rechtvaardige en vrije samenleving op te tuigen. Austin-Fitts daarentegen vindt de acceptatie, dan wel het gedogen van Bitcoin door autoriteiten verdacht: “Ze willen niets liever dan dat iedereen zich aansluit op de digitale snelweg” die altijd en overal te controleren en te sturen is door mensen die aan de knoppen zitten bij de banken, overheden en transnationale instellingen. Ze ziet Bitcoin daarnaast als “just another financial product“, tenzij het gehele financieel-politieke systeem verandert. De grootste cryptomunt ter wereld kan het fundament worden van een nieuwe economie en maatschappij, denkt de jonge bitcoinexpert, maar zijn Amerikaanse gesprekspartner denkt dat een ommekeer alleen vanuit de mensen zelf kan komen. “De mensen vormen de basis.”

De voormalige bankier en de Australische bitcoinpromotor komen elkaar tijdens het gesprek tegemoet maar komen elkaar uiteindelijk nog niet halverwege tegen. Dat gebeurt misschien in een vervolgaflevering, die Mercola alvast heeft aangekondigd. De video is onder andere hier te bekijken (de Rumble, Bitchute en Odysee video’s zijn niet direct in het format van Café Weltschmerz te plakken. Heeft een lezer een oplossing hiervoor, laat het weten, red.).

Café Weltschmerz sprak Catherine Austin-Fitts in het najaar van 2021 (in Stavoren, ze woont namelijk in Nederland). Ze sprak met Elze van Hamelen over de Going Direct Reset, onzichtbare controlemiddelen, economische vrijheid en meer. Hieronder is die video nogmaals te bekijken.

De échte reset is de Going Direct Reset – Elze van Hamelen en Catherine Austin Fitts

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.