Bizarre brief van ‘Big’ Rabobank: ‘Je neemt teveel contant geld op’

Bizarre brief van ‘Big’ Rabobank: ‘Je neemt teveel contant geld op’

Heb je een betaalrekening bij Rabobank en betaal je graag met cash? Dan is het mogelijk dat je op 8 december deze wel heel betuttelende brief op je mat hebt gekregen. Lees onderaan de pagina de gehele brief van Rabobank.

Zo staat er in de eerste alinea te lezen: ‘Het is ons opgevallen dat u regelmatig contant geld opneemt van uw rekening. In deze brief informeren wij u over de risico’s van contant geld en vragen wij u om het opnemen van contant geld te verminderen’.

Vervolgens somt Rabobank alle ‘gevaren van cash’ op en biedt de bank zelfs alternatieven aan. En dit alles vanuit de ‘maatschappelijke rol als bank’, wat een liefdadigheid.

Vooral deze zin komt ons ironisch voor: ‘Wanneer u uw transacties digitaal verricht heeft u geen contant geld meer nodig’, -Tsja, en water is nat. Laat dat nou juist de reden zijn dat veel cash-gebruikers nog geld opnemen.

En voor degenen die twijfelen aan de echtheid van de brief, Rabobank bevestigde de brief via Twitter:

Co2-wallet

In augustus dit jaar kwam Rabobank al in het nieuws vanwege het ‘innovatieve gedachte-experiment’ van directeur, Barbara Baarsma: de carbon-wallet. Vlieg je graag en veel? Dan voor jou weinig tot geen vlees. Ben je in het bezit van een luxe jacht, wil je toch nog vlees eten, urenlang douchen, veel vliegen én heb je bakken met geld? Dan koop je wat credits van iemand die geen geld heeft om überhaupt vlees te kopen en te vliegen – en nu ook niet meer de punten heeft. Wat een fantastisch idee.

Lees hier de brief van de Rabobank van 8 december 2022.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.