Boycot de QR-maatschappij

Boycot de QR-maatschappij

Veel Nederlanders zien geen kwaad in de invoering van een Coronapas.
Mike Verest van Leefbewust ziet dit anders en schreef in zijn nieuwsbrief een pleidooi voor een boycot van een zogenaamde QR-maatschappij.

‘Voor mensen die gevaccineerd zijn, lijkt er wellicht geen vuiltje aan de lucht, maar wat gebeurt er met je groene vinkje wanneer je twijfels krijgt bij het 3e of 4e boostershot?’ vraagt hij zich af.

Ook dat de maatregel tijdelijk zou zijn, is een grote misvatting, volgens Verest. Dat niets zo permanent is als een tijdelijk overheidsprogramma bleek na de aanslagen van 9/11.
‘Alle tijdelijke verscherpte maatregelen gelden 20 jaar later nog steeds!’ Hij verwijst naar een betoog van Huib Modderkolk, onderzoeksjournalist van de Volkskrant. ‘Modderkolk zei in een krachtig betoog dat de coronapas de meest ingrijpende maatregel is tot nu toe. Verder vertelt hij over de afglijdende schaal van inperkingen van vrijheden en dat dit tekenend is voor een dictatoriaal regime.’

Verest heeft ook bemoedigende woorden voor wie zich zorgen maakt
over de aangekondigde QR-samenleving. ‘Die waanzin zal in Nederland geen stand houden’, zegt hij.

‘Veel horecaondernemers hebben verklaard de coronapas te boycotten. Zeker wanneer wij deze ondernemers belonen voor hun burgerlijke ongehoorzaamheid, kunnen we gezamenlijk zorgen dat de invoering van de QR-maatschappij faalt’ zegt Verest, en vervolgt: ‘Moskou laat zien dat dit werkt. Toen de Coronapas werd ingevoerd, boycotten mensen massaal de ondernemers die hieraan meewerkte. De Horeca besloot toen om niet meer te handhaven en zo hebben mensen zich bevrijd van discriminatie en segregatie.

Het is tijd om te gaan vertrouwen op onze eigen kracht!’ Aldus Verest

De coronapas wordt op 25 september in Nederland ingevoerd. Dat zou betekenen dat je alleen op vertoon van een digitaal of papieren certificaat toegang krijgt tot onder meer een evenement, bioscoop, restaurant of discotheek. Met behulp van een QR-code die je met de CoronaCheck-app kan opvragen, is het mogelijk een negatieve test, vaccinatie- of herstelbewijs te laten zien.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.