Bret Weinstein: “Kunnen pas werken aan oplossing als we zien hoe verrot het systeem is”

Bret Weinstein: “Kunnen pas werken aan oplossing als we zien hoe verrot het systeem is”

 

“Door de obsessie met vaccinaties hebben we geen controlegroep meer: als iedereen gevaccineerd is en de levensverwachting implodeert, kan dat net net zo goed ergens anders aan liggen…” Het zijn de woorden van evolutionair bioloog Bret Weinstein in gesprek met Freddie Sayers.

Op het journalistieke platform UnHerd is de conversatie terug te beluisteren. Er zijn vele redenen om dat te doen. Weinstein, een van de vaandeldragers van het Dark Intellectual Web-wie gebruikt die term eigenlijk nog?- heeft een prettige stem. Fijn, maar belangrijker zijn de biologische kennis en de doordachte uitspraken van de voormalige docent op Evergreen State College.

Nuance

Zijn nuance klinkt door wanneer hij het heeft over de Code van Neurenberg, de internationale richtlijn die paal en perk stelt aan medische experimenten, en toestemming van behandeling door een goed geïnformeerde patiënt centraal stelt. Hij geeft zijn kijk op de manier waarop het medisch systeem is gecorrumpeerd.

“Het is veel ontvankelijker geworden voor de overtreding van de Code. Zijn de mensen die dan nog in het systeem zitten, het geaccepteerd hebben, deden wat hen verteld werd dat ze moesten doen, slechte mensen? Nee,” zegt Weinstein, die daarmee indirect verwijst naar de Banaliteit van het Kwaad. “Maar degenen die opstonden, werden gedemoniseerd en weggezet als gevaarlijk en roekeloos. Het systeem stimuleert degenen die weten, niet te laten zeggen wát ze weten.”

 

Lijken in de kast

In verband met het verdrag van de World Health Organization (WHO) laat hij weten dat, “in een wereld waar pathogenen zich zo snel verspreiden, je dat in principe zou willen.” Hij plaatst wel een grote kanttekening bij de mensen die op cruciale posten zitten in het transnationale instituut: “Die mensen mogen niet eens in de buurt komen van de macht.”

Gezien de huidige staat van de WHO zegt hij te zoeken naar “de lijken in de kast, het Trojaanse Paard van het verdrag.” In het verlengde daarvan zegt Weinstein: “We kunnen het systeem pas repareren wanneer we zien hoe corrupt is het is geworden.”

Genoemde punten, zijn ideeën over de machinatie van Big Pharma, een terugblik op twee jaar van alternatieven voor de  behandeling van corona, de uitbraak van  apenpokken -“is er iets veranderd in ons immuunsysteem door de coronavaccinatie?”- en meer is hier te beluisteren.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.