Briljante, alternatieve geschiedenisles gaat viraal: Scott Ritter over het conflict in Oekraïne (Video)

Briljante, alternatieve geschiedenisles gaat viraal: Scott Ritter over het conflict in Oekraïne (Video)

Voormalig VN-wapeninspecteur en US Marine Intelligence Officer Scott Ritter sprak in november 2022 in de Community Church of Boston over het conflict in Oekraïne, de betrekkingen tussen de VS en Rusland en zijn meest recente boek Disarmament in the Time of Perestroika: Arms Control and the End of the Soviet Unie.

Scott schreef eerder ook SCORPION KING: America’s Suicidal Embrace of Nuclear Weapons from FDR to Trump.

Scott heeft voor de Sovjet-Unie gewerkt en biedt een alternatief perspectief op de oorlog in Oekraïne in vergelijking met het verhaal van de reguliere media. Voor de oorlog in Irak in 2003 verwierf Scott bekendheid als wapeninspecteur, omdat hij correct beweerde dat Irak geen massavernietigingswapens had.

Het meest recente boek van Scott Ritter, Disarmament in the Time of Perestroika: Arms Control and the End of the Soviet Union, “is de definitieve geschiedenis van de implementatie van het INF-verdrag ondertekend door Michail Gorbatsjov en Ronald Reagan in al zijn complexiteiten.” De onderhandelingen over het INF-verdrag bieden een blauwdruk voor hoe wereldmachten vreedzaam kunnen onderhandelen over complexe situaties.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.