CDA-Wethouder Michel Rog neemt ontslag vanwege kritiek coronapas

CDA-Wethouder Michel Rog neemt ontslag vanwege kritiek coronapas

Michel Rog, wethouder van financiën, sport en openbare ruimte in Haarlem, heeft ontslag genomen. Eerder kreeg hij een motie van wantrouwen vanwege zijn kritiek op de coronapas. Het blijkt de directe aanleiding voor zijn terugtreding: ‘Ik stel voor mijzelf vast dat ik onvoldoende vertrouwen ervaar om in dit team van wethouders mijn werk in onze gemeente effectief voort te kunnen zetten.’

Rogs houding ten aanzien van de coronapas werd hem eind september aangerekend toen hij partijgenoot Mona Keijzer openlijk steunde. Zij trad af als staatssecretaris Economische Zaken in de Tweede Kamer. Dat deed ze nadat ze openlijk kritiek uitte op het coronabeleid in het algemeen en het verplichte gebruik van de coronapas in het bijzonder.

Niet veel later gaf hij aan ‘om principiële redenen’ niet deel te zullen nemen aan een wijkvergadering. Struikelblok was de QR-code die vereist was voor entree in de kantine waar de vergadering plaatsvond. Dat leidde tot een debat in de gemeenteraad en een motie van afkeuring.

Na een week van beraad stelt hij nu vast dat hij zijn werk niet kan voortzetten. Rog sluit zijn brief af met een ‘speciaal woord van dank tot alle inwoners die mij de afgelopen weken met liefdevolle berichten en bloemen een hart onder de riem hebben gestoken, omdat ik met mijn kritiek op de coronapas hun stem vertegenwoordigde.’ Hieronder post hij via Twitter de ontslagbrief die hij verstuurde aan de voorzitter en leden van de gemeenteraad van Haarlem.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.