CDC moet dodelijke vaccinbijwerkingen onderzoeken, aldus wetgever

CDC moet dodelijke vaccinbijwerkingen onderzoeken, aldus wetgever

Cathy McMorris Rodgers, voorzitter van het House Commerce Committee, heeft de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) opgeroepen om “snel een onderzoek te doen” naar een mogelijk verband tussen het Covid-19-vaccin van Pfizer en beroertes bij ouderen. De CDC erkende het risico, maar blijft aanbevelen dat iedereen ouder dan zes maanden booster-prik krijgt.

De CDC kondigde vrijdag aan dat rapporten een verband suggereerden tussen de bivalente booster-injecties van Pfizer en een toename van het aantal beroertes onder volwassenen ouder dan 65 jaar die ze hadden gekregen. Het bureau zei dat het deze rapporten zou onderzoeken, maar beweerde dat het “zeer onwaarschijnlijk” is dat er een “echt klinisch risico” is en dat iedereen ouder dan zes maanden het vaccin hoe dan ook zou moeten nemen.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft deze week toestemming gegeven voor het gebruik van deze tweewaardige booster-injecties bij baby’s ouder dan zes maanden, ondanks het feit dat Pfizer nooit menselijke proeven heeft uitgevoerd voordat de inentingen op de markt werden gebracht.

“Het gebrek aan transparantie in de afgelopen drie jaar heeft het vertrouwen van de Amerikanen in onze volksgezondheidsinstanties geschonden”, zei McMorris Rodgers vrijdag in een verklaring. “CDC en FDA hebben systemen om de veiligheid van vaccins te bewaken die dit voorlopige signaal hebben geïdentificeerd”, vervolgde ze. “Nu moeten deze instanties snel, op een open en transparante manier, onderzoeken of het vaccin mogelijk heeft bijgedragen aan de gemelde beroertes.”

McMorris Rodgers, een Republikein, voegde eraan toe dat zowel de CDC als de FDA zullen worden opgeroepen om te getuigen voor haar commissie “zodat we kunnen beginnen aan de lange weg om het vertrouwen van Amerikanen in onze volksgezondheidsinstanties te helpen herstellen.”

Er zijn meer dan twee jaar verstreken sinds de FDA voor het eerst een autorisatie voor noodgebruik voor het vaccin van Pfizer uitvaardigde. Formele goedkeuring werd eind 2021 verleend, maar sindsdien zijn er veel meldingen van bijwerkingen opgedoken. Het vaccin is in verband gebracht met een verhoogd risico op een hartstilstand, vooral bij jonge mannen, en een aantal Europese landen hebben hun boosterprogramma’s stopgezet als reactie op deze zorgen.

Bovendien is gebleken dat vaccins tegen het coronavirus niet effectief zijn in het stoppen van de overdracht van Covid-19, ondanks de aandrang van Pfizer-CEO Albert Bourla in 2021 dat zijn product “100% effectief was in het voorkomen van Covid-19-gevallen”.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.