CEO Pfizer wint $1 miljoen-prijs in Israël, maar wordt met protest ontvangen (beelden)

CEO Pfizer wint $1 miljoen-prijs in Israël, maar wordt met protest ontvangen (beelden)

Gisteren reikte de president van Israël Isaac Herzog de zogenaamde ‘Genesis Prize’ uit aan de CEO van Pfizer, Albert Bourla, tijdens een ceremonie in Jeruzalem.

Zo werd hij welkom geheten:

 

Het gala-evenement bracht honderden hoogwaardigheidsbekleders uit Israël samen, waaronder ministers van de regering, hoofden van het bedrijfsleven en filantropische organisaties, evenals prominente vertegenwoordigers van de Joodse diaspora en vooraanstaande leden van de wereldwijde medische gemeenschap.

De jaarlijkse Genesis-prijs van $1 miljoen, door het tijdschrift TIME de “Joodse Nobel” genoemd, eert ‘buitengewone individuen voor hun uitstekende professionele prestatie, bijdrage aan de mensheid, toewijding aan Joodse waarden en de staat Israël’.

Dr. Albert Bourla werd in januari 2022 aangekondigd als de 9e Genesis-prijswinnaar. De prijs erkent zijn ‘leiderschap bij het leveren van een vaccin tegen COVID-19, dat tijdens de pandemie miljoenen levens heeft gered’. De Genesis-prijs viert ook de ‘stoutmoedigheid van zijn visie en bereidheid om risico’s te nemen, waardoor het vaccin in recordtijd kon worden afgeleverd’.

Naast het eren van de ;enorme humanitaire impact van het leiderschap’ van Dr. Bourla, viert de prijs ook zijn trots op zijn Joodse identiteit en erfgoed, en zijn ‘krachtige steun voor de staat Israël’.

Bovenstaande beelden laten zien dat niet iedereen achter deze prijs voor Bourla staat. Bovendien lijkt het woord genesis verdacht veel op ‘genetisch’..

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.