CEO van Moderna kondigt nieuwe mRNA-prik voor hartfalen aan

CEO van Moderna kondigt nieuwe mRNA-prik voor hartfalen aan

Moderna heeft een nieuwe mRNA-injectie ontwikkeld die bedoeld is om patiënten met hartfalen te behandelen, aldus CEO Stéphane Bancel.

In een uitzending van de Business Weekend-podcast op Sky News in oktober, die nu via sociale media circuleert, schepte Bancel op over een nieuw experimenteel programma waarbij de harten van patiënten worden geïnjecteerd met mRNA (zie het interview onderaan de pagina).

“We begeven ons nu in een super opwindend programma waarbij we mRNA in het hart van mensen injecteren na een hartaanval om nieuwe bloedvaten te laten groeien en het hart opnieuw te vasculariseren,” zei Bancel. “Het is net sciencefictiongeneeskunde.”

De Sky News-verslaggever wees erop dat de onderzoeksinvesteringen van Moderna alleen mogelijk waren dankzij de enorme winsten die het maakte met het COVID-19-mRNA-vaccin.

“Dat is de ironie van COVID, het heeft je in sommige opzichten echt in staat gesteld om deze andere gebieden te gaan ontwikkelen vanwege de inkomsten die binnenkwamen”, zei hij.

Bancel antwoordde: “Je hebt 100% gelijk.”

Een zakelijke update van Moderna die maandag is naar buiten kwam, waarin verschillende mRNA-projecten worden geschetst, geeft details over de mRNA-technologie achter het nieuwe ‘hartaanvalvaccin’.

Uit een recente bedrijfsupdate van Moderna:

mRNA-0184 codeert voor relaxine, een natuurlijk voorkomend hormoon waarvan bekend is dat het hemodynamische veranderingen veroorzaakt die mogelijk gunstig zijn voor patiënten met hartfalen. De mRNA-sequentie van mRNA-0184 is ontworpen om het lichaam te instrueren relaxine met een verlengde halfwaardetijd te produceren, met als doel een aanhoudend klinisch voordeel te behalen bij patiënten met hartfalen. Deze langere halfwaardetijd kan resulteren in duurzamere effecten in vergelijking met eerdere benaderingen.

De diepere ironie van het onderzoek naar ‘vaccins tegen hartaanvallen’ van Moderna is dat juist is gebleken dat het COVID-19-vaccin dat Moderna ontwikkelde ernstige hartproblemen veroorzaakt, zoals myocarditis en pericarditis.

Uit een Zwitsers onderzoek bleek dat de COVID-mRNA-injecties de harten van ALLE ontvangers beschadigden, waarbij 2,8% niveaus had die verband hielden met subklinische myocarditis.

Meldingen van cardiovasculaire bijwerkingen van de COVID-prikken komen zo vaak voor, dat zowel Moderna als Pfizer in november aankondigden dat ze de langetermijnrisico’s van myocarditis zullen onderzoeken en bestuderen bij patiënten die de COVID-prikken hebben genomen.

Pfizer werkte in 2021 zelfs samen met een bedrijf om hartmedicatie te ontwikkelen die bedoeld is om hartaandoeningen te behandelen die worden veroorzaakt door de mRNA-injectie.

Kortom, Moderna bracht een product uit dat ernstige hartproblemen veroorzaakt, en gebruikte vervolgens de winst van dat product om een ​​vaccin te ontwikkelen dat diezelfde hartproblemen behandelt.

Bekijk hieronder het volledige interview met Moderna-CEO Stephané Bancel.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.