CNN beschuldigd van angstzaaien na dystopisch ‘before times rapport’

CNN beschuldigd van angstzaaien na dystopisch ‘before times rapport’

CNN wordt er van beschuldigd angst aan te wakkeren door alles van voor het coronavirus in een artikel als ’the before times’ te labelen. Een commentator noemde het een poging tot het normaliseren van lege schappen wanneer Joe Biden president is, omdat het artikel ‘waarschuwt’ dat boodschappen doen nooit meer normaal zou zijn. Zo schreef CNN: “Als je hoopte dat supermarkten deze herfst en winter er hetzelfde uit zouden zien als in ’the before times’, met grenzeloze opties uit de snack, drank en snoepschappen, moet je je klaarmaken voor teleurstellend nieuws.”. Met het gebruik van deze term lijkt tevens de suggestie te worden gewekt dat deze tijden ‘voorbij’ zijn en dat men zich hierbij moet neerleggen. Dit zou kunnen resulteren in een vermindering van mogelijke weerstand tegenover de huidige situatie.

Vragen van verbaasde lezers betroffen voornamelijk de term ‘before times’ en waarom CNN er voor koos deze benaming toe te passen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.