Corruptie op hoog niveau? Nancy Pelosi voorziet haar man mogelijk van voorkennis op de beurs

Corruptie op hoog niveau? Nancy Pelosi voorziet haar man mogelijk van voorkennis op de beurs

Handel met voorkennis is strafbaar. Het heeft er alle schijn van dat Paul Pelosi zich daar schuldig heeft gemaakt. Zijn vrouw Nancy, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in de VS, lijkt hem in te fluisteren welke politieke beslissingen van invloed zullen zijn op de waarde van aandelen.

Want is het niet opmerkelijk dat Paul zijn aandelen Nvidia (chipmaker) verkocht vlak voordat de Amerikaanse regering de verkoop van chips aan China en Rusland aan banden legde? Volgens financieel adviseur Martin Armstrong kreeg ‘de man van’ meer dan 5 miljoen dollar in de schoot geworpen afgelopen juli. Het ging om aandelen Alphabet, net voordat de financiële toezichthouder van de VS een antitrust-zaak tegen het Big Tech bedrijf verwierp.

Hogere echelons

Het gaat niet om kleine bedragen. Evenmin gaat het om een vergeten wethouder in een dorp in een vergeten staat van Amerika. Het gaat om een politieke dinosaurus, een hooggeplaatste, een vrouw die zich al decennia begeeft in de hoogste politieke echelons. Armstrong schrijft: ‘Er zijn vele voorvallen waarbij de familie Pelosi geld heeft verdiend door transacties die mogelijk gemaakt zijn door de politieke kennis van Nacny. Dit noemen we handel met voorkennis, en het is illegaal.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.