D66-focusgroep Stikstof mag waarheid niet naar buiten brengen: “momenteel even niet nodig”

D66-focusgroep Stikstof mag waarheid niet naar buiten brengen: “momenteel even niet nodig”

  • 27/06/2022
  • 3m

Prof. dr. Han Lindeboom richtte de D66-focusgroep STIKSTOF op. Uit diens onderzoek bleek dat het stikstofbeleid “onwettig en onnodig” is.

Lindeboom’s bevindingen over de onjuistheden van het RIVM-model werden aan D66 voorgelegd, terwijl deze partij juist pleitte vóór kringlooplandbouw en halvering van de veestapel.

Bij “geen interesse” binnen D66, stuurde Lindeboom het stuk naar alle Kamerleden welke werken binnen Landbouw en Visserij.

De partijnaam moest verwijderd worden van het rapport.

D66 vond deze waarheid “nu momenteel even niet nodig”.

Tevens werd de instructie gegeven dit nieuws en deze bevindingen niet naar buiten te brengen, daar het “koren zou zijn op de molen van Baudet”.

Prof. Johan Sanders van Universiteit Wageningen bracht tijdens een debat naar voren dat verandering van veevoedsel, waardoor aanzienlijk minder ammoniak uitgestoten wordt, een billijker oplossing zou zijn.

Prof. Dr. Han Lindeboom sprak tijdens dit debat over de onjuistheden van de RIVM-bevindingen.

Op 22 juni vertelde Lindeboom in de podcast Op zijn Kop! van NPO2 over zijn onderzoek. Deze is hieronder te bekijken en hier terug te luisteren.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.