De Beerput Gaat Open: AstraZeneca Trekt COVID-19-Vaccin Wereldwijd Terug

De Beerput Gaat Open: AstraZeneca Trekt COVID-19-Vaccin Wereldwijd Terug

Het nieuws dat AstraZeneca zijn COVID-19-vaccin, bekend als Vaxzevria, wereldwijd terugtrekt, domineert vandaag de mainstream media. Het vaccin zou in zeer zeldzame gevallen het trombose met trombocytopenie-syndroom (TTS) kunnen veroorzaken, wat kan leiden tot bloedstolsels en een tekort aan bloedplaatjes. In Nederland werd Vaxzevria al sinds 2021 niet meer toegediend, en het gebruik werd zelfs al afgeraden voor zwangere vrouwen en mensen boven de 70. Nu haalt AstraZeneca het vaccin wereldwijd uit de handel.

Een Ontluisterend Verhaal
Al sinds april 2021 stond de zeldzame bijwerking van het vaccin in de bijsluiter, maar toch bleef het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) volhouden dat de kans op TTS “zeer klein” was. In het Verenigd Koninkrijk loopt er inmiddels een collectieve rechtszaak tegen AstraZeneca, omdat het vaccin in tientallen gevallen ernstig letsel en zelfs de dood zou hebben veroorzaakt.

De European Medicines Agency (EMA) heeft inmiddels ook verzocht om de goedkeuring voor het vaccin terug te trekken. AstraZeneca laat in een verklaring weten trots te zijn op de rol die Vaxzevria heeft gespeeld in de pandemie. “Volgens onafhankelijke schattingen zijn alleen al in het eerste jaar van gebruik ruim 6,5 miljoen levens gered en zijn er wereldwijd ruim drie miljard doses geleverd”, aldus het bedrijf.

Alternatieve Media Waarschuwden Eerder
Terwijl de mainstream media nu uitgebreid berichten over de terugtrekking van AstraZeneca’s vaccin, hebben alternatieve platforms zoals Weltschmerz al veel eerder voor de mogelijke ernstige bijwerkingen gewaarschuwd. Deze platforms werden destijds echter vaak als “complotdenkers” weggezet door de gevestigde media en overheid. Toch kon de waarheid niet langer onderdrukt worden, en zelfs de mainstream media erkennen nu het risico.

De Beerput Gaat Open
De controverse rond AstraZeneca’s vaccin is slechts het topje van de ijsberg. Zoals diverse alternatieve media al consistent hebben benadrukt, waren de maatregelen tijdens de coronapandemie schadelijk en onethisch.

Conclusie
Deze gebeurtenis is een wake-up call. Het is tijd voor verandering en transparantie in de politiek en het medisch beleid. Censuur en marginalisering van alternatieve geluiden heeft ernstige gevolgen voor onze samenleving, en alleen door kritische vragen te blijven stellen kunnen we ervoor zorgen dat de waarheid uiteindelijk naar boven komt.

Bron:
– [European Medicines Agency – Vaxzevria](https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/vaxzevria-previously-covid-19-vaccine-astrazeneca)

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.