‘De epidemie die zijn naam niet durft uit te spreken’ – Jordan Peterson en Stephan Shaw (video)

‘De epidemie die zijn naam niet durft uit te spreken’ – Jordan Peterson en Stephan Shaw (video)

Dr. Jordan B Peterson en Stephen J Shaw bespreken in onderstaande uitzending de Birthgap, een term die onlangs door Shaw is bedacht en tevens het onderwerp van zijn nieuwe gelijknamige documentaire vormt. In dit interview onderzoeken de twee de langdurige maar onzichtbare oorzaken van wat misschien wel het meest urgente probleem is waarmee de westerse wereld de komende decennia wordt geconfronteerd.

Worst case scenario: totale maatschappelijke ineenstorting door een gebrek aan nieuwe kinderen die geboren worden, en een toename van senioren die steeds langer leven.

Shaw heeft de Britse nationaliteit, maar heeft op drie continenten gestudeerd en gewoond. Hij volgde een opleiding tot computeringenieur en datawetenschapper voordat hij op 49-jarige leeftijd aan zijn eerste filmproject ‘Birthgap’ begon. Hij is president en mede-oprichter van het data-analysebedrijf Autometrics Analytics LLC.

Shaw heeft een MBA-graad in bedrijfskunde van ISG in Parijs, Frankrijk, en vervolgt zijn studie aan de Harvard Extension School.

Zie hieronder het interview. De besproken documentaire vind je HIER.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.