De Pandemische Chaos voorbij?

De Pandemische Chaos voorbij?

Met een overvloed aan zinnige bijdragen aan het maatschappelijke debat, in de vorm van artikelen, boeken, podcasts en zelfs tweets, is het niet altijd makkelijk daar eentje uit te lichten. In het geval van de lancering van ‘Voorbij de Pandemische Chaos. Goed op Weg?’ echter bestaat er geen twijfel. Informeert u met dit boek.

John Ioannidis. Peter Gøtzsche. Michaéla Schippers. Ronald Meester. Zij hebben met een heleboel andere wetenschappers van naam en faam zich over de vraag gebogen wat het coronabeleid heeft aangericht en wat de gevolgen zullen zijn voor de toekomst. Wat betekent het voor de jeugd, de democratie? Wat zijn de gevolgen voor de economie, onafhankelijke wetenschap, privacy en ethische kwesties over leven en dood?

Het ging en gaat nog steeds over veel meer dan gezondheid. Dit boek geeft een goed onderbouwd en multidisciplinair overzicht van wat de uitbraak van corona en de reactie daarop betekent voor mens en samenleving.

Over de redacteur

Auteur, epidemioloog en voormalig huisarts Dick Bijl nam de taak van hoofdredacteur én uitgever op zich voor de uitgave van dit boek. Bijl  werkte meer dan twintig jaar als redacteur en hoofdredacteur bij het Geneesmiddelenbulletin en was president van de International Society of Drug Bulletins. Eerder verscheen van hem onder andere Het pillenprobleem, Griep en Pandemische chaos.

Nadat het de voorziene uitgever op het laatste moment toch te heet onder de voeten werd (want corona, controverse, cancelcultuur), besloot Bijl het boek dan maar zelf uit te geven. Het is te bestellen via de site voorbijdepandemischechaos.nl.

Hieronder een bijdrage van Bijl aan Café Weltschmerz uit 2020.

ADHD medicatie als cashcow: Dick Bijl en Ramon Bril

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.