Derde Chinese stad in lockdown -na 1 besmetting

Derde Chinese stad in lockdown -na 1 besmetting

China stapt stevig door in haar zero-tolerance-policy, naar eigen zeggen met het oog op de aanstaande Winterspelen. Heihe, in de Heilongjiang provincie, is sinds afgelopen donderdag de derde Chinese stad die in lockdown is gegaan. In deze stad werd woensdag namelijk welgeteld 1 coronabesmetting geconstateerd.

Eerder deze week ging Lanzhou al opnieuw in lockdown. Op dit moment zijn ongeveer 6 miljoen mensen in China nu verplicht om onder streng toezicht thuis te blijven. In Heihe is men nu begonnen met het massaal preventief testen van 1.6 miljoen mensen. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan, maar bussen en taxi’s zijn opgeschort. Bij noodzakelijke reizen kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een dringend ziekenhuisbezoek.

Heihe staat door haar geografische ligging bekend als een cruciale haven voor handel met Rusland. Hoewel de douane is gesloten en spoorwegen zijn geblokkeerd, zal volgens experts de handel tussen China en Rusland waarschijnlijk niet al te veel klappen opvangen. China zou vervangende importbronnen zou kunnen vinden, met name in landbouwproducten, om zo de Australische import die met Rusland wordt verhandeld te vervangen.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.