‘Derde coronagolf’ in IJsland: 60 procent besmettingen volledig gevaccineerd

‘Derde coronagolf’ in IJsland: 60 procent besmettingen volledig gevaccineerd

Ondanks het feit dat IJsland tot een van de landen met de hoogste vaccinatiegraad behoort, kreeg dit land eind juli te maken met een nieuwe, derde COVID-19 ‘outbreak’. Volgens het DOH (Iceland’s Directorate of Health) was maar liefst 60 procent van de zogehete ‘binnenlandse coronabesmettingen’ volledig gevaccineerd. 38 procent van deze gevallen was ongevaccineerd en 2 procent was  ‘deels’ gevaccineerd, zo valt op de officiële website van het DOH te lezen.

In andere woorden, tussen 10 juli 2021 en 30 september 2021 waren er 2940 volledig gevaccineerde, 1870 ongevaccineerde en 105 gedeeltelijk gevaccineerde coronabesmettingen in IJsland.

Dit nieuws komt slechts twee dagen nadat Senator Ron Johnson de data van Public Health England met het Congress deelde, waaruit blijkt dat 63 procent van de coronadoden in Engeland in de afgelopen 7 maanden volledig gevaccineerd was.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.