DeSantis dreigt met stappen als App Store Twitter in ban doet

DeSantis dreigt met stappen als App Store Twitter in ban doet

De macht van Big Tech ligt onder vuur. Vaak blijft het echter bij woorden. Bedrijven als Apple lijken hun gang te kunnen gaan en zelf de regels van het politieke en economische spel te kunnen bepalen. Nu Apple in opspraak raakt vanwege concessies in China en het mogelijk verwijderen van Twitter uit de App Store, zet Ron DeSantis de aanval in.

Meer mensen zijn weer welkom informatie te delen en hun mening te geven op Twitter. Dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Niet alleen burgers maar ook bedrijven (onder druk van hun consumenten en lettend op hun imago) dreigen Twitter in de ban te doen. Zo ook Apple.

Monopolie

Ron DeSantis, gouverneur van Florida en de populairste Republikeinse politicus, reageerde op die ontwikkeling: ‘Als Apple Twitter weert de App Store, zou dat een grote, hele grote fout zijn. Het zou een zeer sterk geval van monopolistische machtsuitoefening zijn. Het Amerikaanse Congres zou daarom actie moeten ondernemen.’

Meer info hier.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.