Dit is leugen die vrouwen generaties lang zal vernietigen – Jordan Peterson

Dit is leugen die vrouwen generaties lang zal vernietigen – Jordan Peterson

In een nieuwe video leggen Jordan Peterson en Chris Williamson uit hoe het idee van ‘patriarchaat’ een leugen zou zijn die door feministen wordt gebruikt. Dit heeft volgens hen als resultaat dat de ‘vrouw’ volledig wordt vernietigd, door haar tot eeuwig slachtoffer te maken – in plaats van haar in haar ware kracht te zetten.

Ook praten de twee over hoe op dit moment meer dan 50% van de vrouwen op 30-jarige leeftijd kinderloos is. De reactie die onder de video de meeste likes ontving klinkt als volgt:

‘Ik heb hier 35 jaar tegen gevochten. Ik ben een alleenstaande moeder van één kind geworden, heb nooit tijd met mijn kind kunnen doorbrengen, omdat ik altijd aan het werk was. Ik gaf het allemaal op 15 jaar geleden toen er een man langskwam die met me wilde trouwen. Ik stopte met werken en bleef thuis om onze kinderen op te voeden. Mijn jongste gaat in de herfst naar de universiteit en het was een geweldige ervaring om ze te zien opgroeien. Ik zou nooit meer terug willen naar het bedrijfsleven. Mijn man vindt het leuk om het geld te verdienen en ik ga hem dat laten doen. Het was een ellendig leven als alleenstaande moeder in een carrière. Nee, dank u wel. Ik ben uiteindelijk een bedrijf begonnen en ik vind het geweldig. Maar ik ben mijn eigen baas en ik heb mijn schema gekozen. Ik ben klaar met het luisteren naar de leugens. Ik wist dat het leugens waren, zelfs toen ik die leugens probeerde te volgen. Ik wist dat het een leugen was, want ik voelde me altijd uitgeput, had schuldgevoelens bij mijn moederschap en miste mijn kinderen. Nee, dank u wel. Feminisme is niets voor mij.’

Bekijk de video hieronder.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.