Docu ‘Onvruchtbaarheid- Een duivelse agenda’ Over vaccinatie-experimenten in Afrika (met videolink)

Docu ‘Onvruchtbaarheid- Een duivelse agenda’ Over vaccinatie-experimenten in Afrika (met videolink)

“Onvruchtbaarheid is een van de grootste problemen in gynaecologie in Afrika.” Aldus de vorig jaar overleden gynaecoloog Stephen Karanja. Wat is er precies aan de hand op het continent? ‘Oh ja, miljoenen vrouwen die onvruchtbaar werden door een experiment met tetanusvaccins… de Wereld Gezondheidsorganisatie, Unicef, GAVI the Vaccin Alliance, Oost-Afrika? Voor veel mensen klinkt het na de uitbraak van corona slechts als een vage echo. De (korte) documentaire ‘Onvruchtbaarheid- een duivelse agenda‘ zet het weer op een rijtje.

Het beelddocument van Children’s Health Defense, Andy Wakefield en Robert Kennedy Jr. begint met een onheilspellende tekst: ‘De geschiedenis is bezaaid met mensen die gingen geloven dat zij de wereld moesten veranderen, het proces van evolutie naar hun hand konden zetten. Zij die geloofden dat ze geschiedenis moesten schrijven en moesten bepalen wie er wel… en niet zou leven.’ Het is dan ook geen vrolijke documentaire maar het wordt wel feitelijk gebracht, zonder effectbejag. In minder dan een half uur komen medische data, historische feiten, archiefbeelden en gesprekken met (medische) experts voorbij. Ook met het oog op de laatste massale vaccinatieronden wereldwijd is deze docu over medische experimenten in Afrika de moeite van het kijken waard.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.