Douwe Bob zegt Tour af vanwege coronapas: “Te erge discriminatie”

Douwe Bob zegt Tour af vanwege coronapas: “Te erge discriminatie”

Nederlands zanger Douwe Bob cancelt zijn aankomende tour. De reden: hij is het niet eens met de invoering van de coronapas. Hij noemt het een te erge vorm van discriminatie.

“Even ventileren hoor jongens,” zo begon hij zijn video op Instagram waarin hij de mededeling deed. In het filmpje vertelt hij hoe hij werd geweigerd in de bioscoop, omdat hij geen QR-code kon tonen. “Na dit incident en alle verhalen van anderen, werd het in één keer heel echt: Jij komt er niet in, want je hebt geen code. Enge shit!”

Jij komt er niet in, want je hebt geen code. Enge shit!

“Dit is niet waarom ik muzikant ben geworden. Ik doe hier niet aan mee. Ik krijg het niet verkocht aan mezelf. Fuck dit” sluit hij af.

Douwe Bob krijgt vele steunbetuigingen, onder ander van Guido Weijers, Giel Beelen, Tim Douwsma en Nielson.

De mededeling is daarnaast voer voor discussie op sociale media. Docent rechtsfilosofie Roland Pierik plaatst op Twitter: ‘Ik krijg toch ook wel de indruk dat de Coronacheck een hoop middelmatige artiesten redt, want geeft hen de mogelijkheid om pijnloos slechtlopende tournees af te kappen en ook no geven de moral high ground te claimen.’

Maarten van den Berg neemt het op voor Douwe Bob en reageert: ‘Stel je voor dat een lid van de gezondheidsraad onderstaande polariserende teksten zou verspreiden. En dat dit lid de stoel van universitair hoofddocent rechtsfilosofie bekleedt. Waar is dit lid mee bezig? #stop de polarisatie’

NOS stelde dat de Coronapas-boycot van grote artiesten ook technici en achtergrondmusici getroffen worden. Auteur en geograaf Hans van Tellingen reageert hierop: ‘Nee, ‘technici’, het is het demissionaire kabinetsbeleid dat veel mensen raakt en uitsluit. Leg daar de schuld. En eer mensen als Douwe Bob, Hans Teeuwen, Jandino, et cetera. ‘Boycot coronapas door artiesten raakt ook technici, ‘heel zuur nu het weer mag’’

De zanger heeft vanaf oktober meer dan 25 concerten gepland staan. Er is nog niet bekend of deze concerten worden verplaatst.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.