Dr. J. Campbell: BBC-reporter (44) overleed na vaccin, echtgenoot stuitte op muur van stilzwijgen

Dr. J. Campbell: BBC-reporter (44) overleed na vaccin, echtgenoot stuitte op muur van stilzwijgen

Eigenlijk zou dit stuk over een 14 jaar oud meisje uit Japan gaan. Een sportief, gezond meisje, dat vlak na haar derde vaccinatie overleed. Er is een artikel over haar gepubliceerd in een medisch-juridisch tijdschrift. Campbell wilde aandacht aan haar besteden, omdat hij de verhalen van mensen achter de statistieken wil vertellen. De video van Campbell is echter  offline gehaald. Waarom? Hij heeft geen idee. Een ander verhaal ‘mag’ wellicht wel: over het overlijden van de BBC-reporter Lisa Shaw (4) na haar vaccinatie met het AstraZeneca vaccin. Hier gaat het namelijk om berichtgeving in het publieke domein. Pijnlijk om te horen hoe de echtgenoot van Lisa Shaw stuit op een muur van stilzwijgen bij de Britse overheid en AstraZeneca. Hij wordt wel geïnterviewd door de BBC. Een intens verdrietige man doet ingetogen zijn verhaal. Tijdens dit interview krijgt hij te horen van de interviewer hoe veilig en effectief de vaccins zijn. Dit moet ze duidelijk als disclaimer erbij zeggen. Vermoedelijk om niet iedereen af te schrikken voor de prik. Het blijft bizar om te zien hoe het ‘narratief’ ook hier weer erin gefietst wordt. 

Lisa Shaw kreeg in mei 21 haar eerste vaccin van Astra-Zeneca. Ze voelde zich hierna direct heel slecht, ze kreeg hevige hoofdpijn. Ze belandde op de IC van een ziekenhuis en overleed aan vaccin-geïnduceerde trombotische trombocytopenie, ofwel aan bloedproppen, bloedingen en zwellingen in de hersenen. Op haar overlijdensakte stond dat mogelijk het vaccin de oorzaak was van haar overlijden. Uiteindelijk heeft een lijkschouwer hierover uitsluitsel gegeven. Het kwam inderdaad door het vaccin.

Haar echtgenoot, Gareth Eve, heeft bijna twee jaar lang geprobeerd om in contact te komen met de regering. Niet om iemand te vervolgen, maar om erkenning te krijgen voor wat er met Lisa is gebeurd, zo zei hij. Maar niemand wilde dus met hem praten. Ook Astra-Zeneca niet. Campbell moet terugdenken aan de twee keer dat hele House of Commons wegliep toen parlementsleden speeches hielden over vaccinatieschade en oversterfte.

Gareth Eve geeft aan dat veel mensen in een vergelijkbare situatie zitten als hij, en hij vraagt zich af wat ze moeten doen als de regering en AstraZeneca zich niet met hen willen inlaten? Hij geeft aan dat iedereen het gevoel wordt gegeven dat het om een ‘dirty secret’ gaat, waar niet over gepraat mag worden (zie hiervoor ook het YouTube filmpje in het Twitterbericht hieronder).

Mr Gareth Eve’s request:
Hij vraagt om een erkenning van politici dat deze overlijdens hebben plaatsgevonden en dat de nabestaanden geen mafketels of complotdenkers zijn. “We zijn echtgenoten en familieleden die iemand hebben verloren. Hoeveel geld we ook zouden krijgen, het brengt niet de moeder van mijn zoon terug. We willen dat politici dit erkennen.” Maar hij liep dus op tegen een muur van stilzwijgen.

Campbell zegt dat alle vaccinfabrikanten hun best hebben gedaan om zichzelf te vrijwaren van mogelijke schade, maar een advocaat heeft wellicht toch een maas in het net gevonden via de Consumer Protection Act. Deze advocaat zegt dat het vaccin een defect product is te noemen omdat het niet zo veilig was als consumenten redelijkerwijze hadden mogen verwachten.

Het Department for Health and Social Care hebben hierop wel gereageerd en geven aan: het Vaccine Damage Payments Scheme zorgt voor financiële steun om de last te helpen verlichten van individuen die – in extreem zeldzaam voorkomende omstandigheden – ernstig zijn gehandicapt of overleden na een door de overheid aanbevolen vaccin. AstraZeneca heeft gereageerd naar de BBC en gezegd dat het vaccin een ‘acceptabel’ veiligheidsprofiel heeft en dat de voordelen zijn groter dan de risico’s van extreem zelden voorkomende potentiële bijwerkingen.

Campbell eindigt met BBC-interview met Gareth Eve, die hierin zegt dat er over zijn echtgenoot en andere slachtofffers van het vaccin moet worden gepraat. Dat moet worden erkend. Hij vraagt zich ook af of Shaw wel in de statistieken is opgenomen als vaccin-slachtoffer. Hij wil niet wat met haar is gebeurd onder het tapijt wordt geveegd, maar dat erover gesproken wordt. Hij wil dat anderen dit niet hoeven meemaken, dan is haar dood nog ergens goed voor geweest. Alhoewel de dame die interviewt heel vriendelijk is, vraagt ze wel toestemming om tijdens het interview een tekst voor te lezen. Strekking: alle vaccins zijn veilig en goed zijn onderzocht. De blik van Campbell hierbij spreekt boekdelen. In de setting van het interview is het statement een bizarre onderbreking.

Na het interview besluit Campbell met te zeggen dat we transparantie, waarheid en openheid nodig hebben en dat we moeten een onafhankelijke, statistische analyse maken van wat er gebeurd is. We moeten hiervan leren. Hij heeft niet het gevoel dat we dat momenteel doen.

Link naar de video.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.