Dr. J. Campbell: nieuwe WHO-richtlijnen coronavaccin zijn ronduit ongelofelijk

Dr. J. Campbell: nieuwe WHO-richtlijnen coronavaccin zijn ronduit ongelofelijk

De WHO heeft onlangs de vaccinatierichtlijnen voor corona aangepast. Treedt de WHO op zijn schreden terug? zo vraagt Campbell zich af. Nou, niet echt, constateert hij tot zijn teleurstelling. Hij noemt het ongelofelijk wat WHO nu weer naar buiten brengt. Maar ja, als het van de WHO komt… Dan moet het wel waar zijn. Eraan toevoegend dat hij niets anders mag beweren op zijn YouTube-kanaal. Om welke nieuwe richtlijnen gaat het? En wat vindt Campbell met name niet te geloven? (En waar hij dus wel iets over zegt, al is het maar met bepaalde intonaties in zijn stem.)

Allereerst: de nieuwe richtlijnen zijn samengesteld door Sage (Stategic Advisory Group of Experts) van de WHO. Sadge heeft de richtlijnen rond het gebruik van de Covid19-vaccins herzien, omdat we te maken hebben met een mildere variant (omicron) en een hoge immuniteitsgraad van de bevolking door vaccinatie en doorgemaakte infecties. Dit vindt Campbell dan wel weer goed nieuws, want hiermee erkent WHO in ieder geval het belang van natuurlijke immuniteit. Dat is al een stap in de goede richting, want veel landen zijn nog niet zo ver. Daar benoemen overheden nog niet het belang van natuurlijke immuniteit, maar de WHO nu dus wel.

En de richtlijnen bevatten nog wat goed nieuws. Kosten en effectiviteit tegen elkaar afwegend, stelt WHO nu dat het vaccin voor gezonde kinderen en adolescenten minder nodig is. Voorzitter dr Hanna Nohynek van Sage:

“Landen moeten de specifieke context in hun eigen land in overweging nemen bij de beslissing om door te gaan met vaccinatie van groepen met lage risico’s, zoals jonge kinderen en adolescenten, …”

Campbell geeft hierbij aan dat vooral de Verenigde Staten dit advies ter harte zouden moeten nemen, omdat ze daar nog steeds aanraden om kinderen vanaf 6 maanden tegen Covid19 te vaccineren.

Wie moeten er volgens WHO nog steeds wel worden gevaccineerd?
• Hoge prioriteit hebben kwetsbare ouderen en groepen met co-morbiditeiten, zoals diabetes, hartziekten, etc.
• Onder de groep met ‘hoge prioriteit’ vallen ook de gezondheidsprofesionals. Dat vindt Campbell ondermeer niet te geloven, want het gaat hier om merendeels gezonde, vaak jonge mensen. Waarom vallen zij onder een hoge risicogroep?  Zij zijn afgelopen jaren veel blootgesteld aan het virus, hun natuurlijke afweer is hun belangrijkste booster zou je kunnen stellen. Campbell: “We mogen op dit YouTube kanaal niet tegen de WHO ingaan, maar laten we hopen dat er hier geen sprake is van belangenverstrengeling hier.”
• Gezonde mensen tussen de 50-60 jaar oud hoeven niet meer standaard geboosterd te worden. Alhoewel additionele boosters wel veilig voor hen zijn, zo voegt WHO toe. Campbell is hier behoorlijk pissig over, al houdt hij zich in: “Hier hebben we dus de WHO die eind maart 2023 nog steeds zegt: de boosters zijn veilig, ondanks al het bewijs.”
• Gezonde kinderen en adolescenten tot 17 jaar vallen dus onder de groep met ‘lage prioriteit’. Ook al zijn voor hen de vaccins veilig en effectief, zo herhaalt de WHO. Campbell: “Het lijkt er dus op dat de CDC, FDA en alle UK-autoriteiten het dus allemaal bij het verkeerde eind hebben. Er is helemaal geen risico op myocarditis. Er is helemaal geen risico hierop voor jonge, gezonde, fitte adolescenten, vooral jonge mannen.” En hij zegt nogmaals; “En dit is dus wat WHO eind maart 2023 zegt.”
• Volgens de WHO is ook nog steeds het vaccineren van zwangere mensen (‘persons’) zinnig, het beschermt zowel zwangere zelfs als de foetus. Campbell: “Het zou zo maar kunnen dat je hierover andere onderzoeken hebt gelezen, maar die kunnen dus niet waar zijn, want het wordt aangeraden door WHO.”

• En hij valt verder – terecht – over het woord ‘persons’. WHO noemt zwangere vrouwen dus zwangere ‘persons’, zie ook afbeelding. Wat bedoelen ze daarmee, vraagt Campbell zich af, die liever heldere communicatie heeft. Wat voor maagdelijke organisatie is de WHO? Wellicht willen ze niemand beledigen, we zullen het wellicht nooit te weten komen wat de beweegredenen waren om het hier over ‘persons’ te hebben, zo zegt hij.

Tot slot noemt Campbell voor kinderen de vaccins tegen polio en mazelen veel belangrijker dan het coronavaccin. Dit zijn goede, traditionele vaccins met tientallen jaren ervaring. En die vaccins zijn juist in de coronajaren minder toegediend. Voor tuberculose was er overigens ook een goed vaccin, maar daarvoor loopt nu nieuw onderzoek in Afrika voor een mRNA-vaccin. Waarom? Daar maakt hij zich zorgen over. Ook gaat hij nog duiken in het nieuwe malariavaccin dat eveneens onderweg is.

Tot zover de laatste ‘wijsheid’ van de WHO, waar we dankbaar voor mogen zijn, zo besluit campbell.

Link naar de video.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.