Dr. Simon Goddek: Niks aan komst van Greta Thunberg berust op toeval

Dr. Simon Goddek: Niks aan komst van Greta Thunberg berust op toeval

Dr. Simon Goddek, wetenschapsjournalist en PhD in Biotechnology, heeft in een langere Tweet uitvoerig beschreven waarom Greta Thunberg’s acties en populariteit niet te vertrouwen zijn – en hoe in zijn woorden er ‘iets stinkt’. Omdat hij belangrijke punten aanhaalt, met name de belangenverstrengeling en het netwerk om Greta heen, deelt Café Weltschmerz hieronder de vertaalde versie van zijn bericht. Goddek werd eerder, in 2021, geblokkeerd op Twitter en kan pas sinds kort weer zijn inzichten via dit platform delen – voor ons een extra reden om aandacht aan zijn Tweets te besteden. Iets wordt immers niet ‘zomaar’ gecensureerd..

Hoe meer ik me verdiepte in Greta Thunberg ’s verhaal, hoe meer ik besefte dat hier iets stinkt. Het is geen TOEVAL dat haar eerste optreden op 20 augustus 2018 was, met een sit-in-protest voor het Zweedse parlement, en TOEVALLIG vier dagen later gevolgd werd door de publicatie van een boek dat ze samen met haar moeder schreef.

Maar dat is niet alles – de PR-machine voor haar was al in volle gang op 20 augustus, dankzij een man genaamd Ingmar Rentzhog, die de campagne financierde en aanstuurde via zijn bedrijf, WeDontHaveTime. En raad eens? Toevallig is Rentzhog ook de voorzitter van de denktank “Global Challenge” (@ChallengesFnd), dat nu TOEVALLIG volledig wordt gefinancierd door een miljardair genaamd Kristine Person, een lid van de Zweedse Sociaal-Democratische Arbeiderspartij en voormalig minister in de regering onder Stefan Löfven.

En alsof dat nog niet genoeg is, liep Rentzhog puur TOEVALLIG op 20 augustus langs het Zweedse parlement en ontmoette Greta tijdens haar sit-in protest, waarbij hij een foto van haar nam. Maar wacht, er is nog meer: Rentzhog en Greta’s moeder hadden elkaar al eerder ontmoet op een klimaatconferentie op 4 mei 2018, wat per TOEVAL de exacte datum is waarop Rentzhog CEO werd van de bovengenoemde denktank.

En hier is iets interessants aan de hand – zowel Kristine Person als Stefan Löfven zijn toevallig lid van Klaus Schwab’s WEF. Het is verbazingwekkend hoe al deze verbindingen de cirkel rond lijken te maken, nietwaar?

Het is me duidelijk dat hier achter de schermen iets vreemds aan de hand is. Deze mensen manipuleren het grote publiek en misbruiken hun macht voor hun eigen politieke gewin. We moeten ons bewust zijn van hun tactieken en iedereen die we kennen waarschuwen voor de Great Reset en de Vierde Industriële Revolutie.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.