Eco-activist met drilboor van Duitse straat verwijderd (FOTO’s)

Eco-activist met drilboor van Duitse straat verwijderd (FOTO’s)

De politie in de Duitse stad Mainz moest een drilboor gebruiken om een ​​klimaatactivist te verplaatsen die zich vrijdag aan een drukke straat had vastgelijmd. Drie van zijn handlangers werden met minder moeite verwijderd, nadat hun stunt voor grote files zorgde.

Zes leden van een groep die zichzelf Letzte Generation (Laatste Generatie) noemt, zaten vrijdagochtend in de Bingerstraat in Mainz, waarvan de handen van vier van deze groep aan het asfalt kleefden, meldde de Duitse SWR-omroep. Terwijl het verkeer achter hen de stad instroomde, hielden ze een spandoek vast waarin ze een lagere snelheidslimiet en gesubsidieerde kaartjes voor het openbaar vervoer eisten.

De politie werd ter plaatse geroepen en slaagde erin om drie van de super-lijm-demonstranten onmiddellijk te bevrijden. De vierde had echter zijn hand aan de weg gefixeerd met een mengsel van lijm en zand, en agenten moesten het omliggende asfalt loswrikken en verwijderen met een drilboor.

Op foto’s die daarna door de groep werden gepost, was te zien dat de hand van de activist nog steeds vastgelijmd was aan een stuk asfalt.

SWR merkte op dat het gat in de weg onmiddellijk werd gerepareerd, maar agenten wegen onwettige montage en schade aan eigendommen af. Volgens het nieuwsblad Stern zorgden het protest en de daaruit voortvloeiende verkeersopstopping ervoor dat twee politici te laat kwamen voor een vergadering van het deelstaatparlement.

Letzte Generation is een zustergroep van Just Stop Oil, waarvan de leden de afgelopen maanden bekendheid hebben verworven door kunstwerken te beschadigen en het verkeer in het Verenigd Koninkrijk te blokkeren. Beide organisaties worden gefinancierd door het Climate Emergency Fund, een stichting opgericht door miljardair olie-erfgename Aileen Getty en gerund door Trevor Neilson, een investeerder die banden heeft met Bill Gates en George Soros.

Leden van Letzte Generation lijmden zich donderdag ook vast aan het asfalt op de luchthaven van München, waar een andere groep een verboden gebied betrad op de Berlijnse luchthaven Brandenburg.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.