Economische prognoses: China verstoot VS van eerste plaats en India springt podium op (visuals)

Economische prognoses: China verstoot VS van eerste plaats en India springt podium op (visuals)

Over tien jaar heeft China de VS economische gezien van de eerste plaats verdreven. Dat zal voor veel mensen geen verrassing zijn. Maar hoe kan India zijn Bruto Binnenlands Product in vijftien jaar tijd verdrievoudigen en klimmen van de zevende naar de derde plaats? Wat zal er gebeuren met het vergrijzende Japan? The Visual Capitalist maakt de verschuivingen in de wereldeconomie letterlijk inzichtelijk.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom is het soms zo fijn als er goede visuals beschikbaar zijn die data weten te vangen in duidelijke plaatjes. Zeker wanneer het om de economieën van meerdere landen over langere tijd gaat. Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Wie zijn de grootste stijgers (India) en dalers (Spanje en Italië onder meer)?

Hieronder de verschuivingen in beeld gebracht. Open het bericht op Twitter. Wie meer wil lezen over de kracht van India of het exacte moment waarop China de VS van de troon stoot, kan hier terecht.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.