Een nieuw stulpje

Een nieuw stulpje

  • 01/11/2022

Hoe vind je hem? Ik ben er zo blij mee! En eerlijk is eerlijk, ik moet hem gelijk geven. Het is inderdaad prachtig en het oogt lekker licht.

Ik ben op bezoek bij vriend Mo. Hij is net gescheiden en showt zijn langverwachte nieuwe stulpje aan mij. Enkele weken geleden werd ik gebeld dat hij eindelijk iets had gevonden en even geen tijd voor mij had… hij ging zijn nieuwe huis liefde en aandacht geven om er zo zijn thuis van te maken. Het klinkt inderdaad net zo klef als ik het beschrijf, maar dat is Mo, hij houdt van dramatische uitspraken.

Het eerste wat mij dus opvalt aan het huis is dat het een grote uitstraling heeft ondanks de beperkte oppervlakte. Als ik om mij heen kijk zie ik de grote ramen en deuren met glas die het zonlicht naar binnen lijken te trekken en weerkaatsen op de “en mas” aanwezige zilveren kandelaars op de perfect geplaatste tafel voor de bank. De bank die uitnodigend genoeg is voor mij om er meteen op te ploffen. Dat doe ik dan dus ook.

Als we beide geïnstalleerd zitten, met binnen handbereik een kopje thee, komen de veelal grappige verhalen over de zoektocht naar de juiste spullen, de mooiste combinaties en de belangrijkste opknap-avonturen. Je kan van Mo zeggen dat hij smaak heeft, je kan van hem zeggen dat hij gevoel voor stijl heeft en boordevol goede ideeën zit, maar je kan van Mo niet zeggen dat hij handig is in de praktische uitvoering. Mijn mond viel daarom open toen hij mij vertelde dat hij zelf, en niemand anders, de laminaatvloer had gelegd. Wie ben jij en wat heb je met mijn Mo gedaan?

Meteen werd ik weer van de bank gehezen om onder vele ooohss, en aaahhs de hele vloer heb bekeken. En ja, de plinten had hij ook zelf in verstek gezaagd, en de laminaatvloer lag op de beste ondervloer die je maar kon bedenken voor een etagewoning. Zo ging het nog zeker 15 minuten door. Toen had ik the grand tour gehad door het huis. Bijvoorbeeld in de huiskamer…. Mooi he? Die extra lange planken van het laminaat? Daarom lijkt de kamer groter, wist je dat? En de keuken… praktisch he? Die planken die waterafstotend zijn!

Hoe leuk is het niet wanneer je ziet dat iemand zo vol overgave en enthousiasme een nieuw leven begint? Niet alleen een frisse start voor Mo in een nieuw huis, maar ook een nieuwe Mo in het nieuwe huis.

Mo is blij, en dat is terecht. Hij weet dat hij geluk heeft gehad dat hij zo vlot een leuk appartement heeft gevonden in zijn favoriete gemeente. Ook is hij blij dat hij het zo snel heeft kunnen opknappen en daarbij veel geld heeft bespaard door het klussen zoveel mogelijk zelf te doen. Naast de bank zie ik de stalen van de vloer liggen, hij laat mij de verschillende kleuren en uitvoeringen zien. Met mijn mond vol, want ja zeg nou zelf, thee zonder koekje is wel heel erg saai, knik in enthousiast dat hij inderdaad de beste vloer heeft uitgekozen. Ik weet het zeker, Mo gaat hier heel lang en heel blij wonen.

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.