Eerste stap naar een mooie toekomst: met de Vrijheidsvereniging naar vrijheid in verbinding

Eerste stap naar een mooie toekomst: met de Vrijheidsvereniging naar vrijheid in verbinding

Het begon met een picknick in het park. Een man of tien. Een week later waren het er dertig, vervolgens stonden er twee maanden later honderden mensen op koningsdag te dansen. De feestjes verplaatsen zich toen het buiten kouder werd van het park naar horecazaak De Quarantine, en zwermden uit over de hoofdstad. Nu is er De Vrijheidsvereniging. “Daarmee kunnen we nog meer mensen verbinden en gaan we samen op zoek naar verdieping,” aldus Laila Mol, die samen met haar zus Naomi het initiatief aankondigt.

De zusters Mol vonden het na maanden van dansen, drinken en dromen tijd voor de volgende stap. Sinds afgelopen zomer organiseerden ze feestjes onder de naam ‘Wijntjes met Wappies’ en dat  zorgde voor stijf uitverkochte evenementen. “Dat is natuurlijk superleuk, maar we vonden het jammer dat we niet de capaciteit hadden om iedereen van een plekje te voorzien. Omdat uitgaan in het reguliere circuit er bovendien (voorlopig) niet meer inzit en omdat we meer verdieping willen, gaan we uitbreiden.”

“Binnen de vereniging willen we verschillende commissies starten waarbinnen leden zelf events kunnen organiseren. Onder deze commissies vallen een wijsheidscommissie en een reiscommissie. Bij de eerste worden filosofieavonden, een boekenclub en avonden met experts  georganiseerd.” Allemaal met betrekking op een breed scala aan onderwerpen, voor ieder wat wils. De reiscommissie verzorgt  uitstapjes naar de natuur -denk survivallen- en steden. Hier wordt de geschiedenis en architectuur van deze steden op een alternatieve manier belicht.

Ook zal er een welzijnscommissie zijn, waarbij er samen aan mentale en fysieke gezondheid wordt gewerkt. Denk aan koudwaterzwemmen, sporten, dans, spiritualiteit en meer. Tot slot zal er een muziekcommissie en eventcomissie zijn. Binnen de muziekcommissie worden jamsessies, speelavonden en workshops georganiseerd en de eventcommissie zal ‘Wijntjes met Wappies’ in stand houden en tevens uitbreiden naar spelletjesavonden, live comedy en pubquizes. “Er is namelijk zoveel dat we nog wél kunnen doen en waarmee we vooruit kunnen, dat willen we graag stimuleren. Met de vereniging willen we dat mensen de verbinding aangaan met anderen: van samen dingen doen, ervaren en kennis delen wordt iedereen beter.”

“We voelen ons vaak alleen en machteloos, en het coronabeleid heeft dat helaas alleen maar versterkt,” stelt Laila vast. Ze is samen met Naomi echter positief en ziet mogelijkheden: “Maar je kunt samen met anderen leren hoe je alleen of in klein verband zaken organiseert. We zijn niet afhankelijk, of overgeleverd aan de overheid of (grote) bedrijven. Met de Vrijheidsvereniging nemen we het heft zelf weer handen. Met plezier gaan we samen op zoek naar nieuwe manieren om ons leven in te richten, vol betekenis en levensvreugde. We kunnen zelf leren hoe je voeding verbouwt, kleding maakt en gezond blijft. We kunnen verdieping zoeken en onze ziel en geest verrijken. En we kunnen nog steeds heel veel plezier maken! We blijven dansen en wijnen.”

Binnenkort zal De Vrijheidsvereniging haar eerste bijeenkomst houden. Hier kunnen mensen zich inschrijven voor de vereniging en tegelijkertijd informatie inwinnen betreffende de commissies, alvorens hier lid van te worden. Voor meer info zie:

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.